RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix/New York Times)

- Han later som om han er en «metroseksuell, svart Abe Lincoln»

Sist oppdatert:
Mitt Romney raser mot støttespilleres 60-millioners rasereklame. Se hele dokumentet bak «tidenes mest provoserende reklamekampanje» her.

Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney fortalte torsdag at han har avvist et forslag til en reklamekampanje fra en republikansk «Super-PAC», en lobbygruppe som støtter politiske kandidater, både direkte med økonomiske midler og gjennom reklamer. Kampanjen har blitt kalt «en av tidenes mest provoserende reklamekampanjer», ifølge New York Times.

Ville fokusere på Obamas tidligere pastor
Reklamene skulle blant annet fokusere på Obamas tidligere pastor, Jeremiah A. Wright jr., som er en omstridt figur i USA.

Under forrige presidentvalgkamp i 2008 måtte Obama ta avstand fra pastoren, som har kommet med sterke påstander rundt blant annet 11. september-angrepene i 2001 og forholdene for afro-amerikanere i verdens mektigste land.

Også daværende republikansk presidentkandidat John McCain valgte å ligge lavt med hensyn til Wright/Obama, selv om mange av hans støttespillere mente de burde kjøre Obama hardt på forholdet til Wright.

- Avviser forslaget
Da Romney ble intervjuet av det konservative nettstedet Townhall.com, valgte han for første gang å kommentere reklameforslaget, som avisa New York Times hadde skrevet om tidligere i uka.

- Jeg avviser forslaget fra denne «PAC»-gruppen om å legge en markedsføringsstrategi av den natur de har beskrevet, sier Romney til nettstedet.

Romney forteller at han håper valgkampen vil dreie seg om økonomien og sysselsettingssituasjonen, heller enn personangrep.

Republikaneren mener Obamas kampanje har innledet en «karakterdraps»-kampanje mot ham, med henvisning til Obama-apparatets fokus på Romneys arbeid for finansselskapet Bain Capital.

- Se på Obama, da
Romney hevder han ikke vil ha personfokus under valgkampen, men han valgte å etterlyse fokus på Obamas innsats i intervjuet med Townhall.com.

- Det er interessant at vi diskuterer at en republikansk lobbygruppes ønske om å ta Obama. Jeg håper folk også ser på hva Obama gjør, og sier «Hvorfor driver han en angrepskampanje (mot Romney, journ.anm.)? Hvorfor snakker han ikke om sin egen innsats som president?», sier Romney.

«Metroseksuell, svart Lincoln»

Det var New York Times som først omtalte reklameplanene, som ble laget av en lobbygruppe med blant andre Fred Davis på laget, John McCains reklameansvarlige under 2008-valgkampen. Reklameforslaget kan leses i sin helhet på avisens hjemmesider.

Mangemilliardæren Joe Ricketts ville ta regninga på nesten 60 millioner kroner, for reklamene som skulle vise at «Obama har bragt vårt land ned i knestående», som det het i forslaget.

I tillegg til å fokusere på pastor Wright, var planen å hyre inn en «ekstremt talefør konservativ afro-amerikaner» som skulle argumentere for at Obama har lurt USA ved å markedsføre seg selv som en «metroseksuell, svart Abraham Lincoln».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere