*Nettavisen* Nyheter.

- Han levde et dobbeltliv

Foto: (Politiet/Scanpix)

Mannen som er arrestert, mistenkt for drapet på Anna Lindh, levde et dobbeltliv. En tidligere elsker betegner 35-åringen som både biseksuell og rasistisk.

17.09.03 08:11

Den 35 år gamle mannen har lenge vært et velkjent ansikt på pubene omkring Stureplan i sentrum av Stockholm. I flere år har han gått på trendy restauranter, og i bekjentskapskretsen var både toppmodeller, kjendisjournalister og fotografer.

Aftonbladet har i dagens avis intervjuet en tidligere elsker av mannen.

Kultivert og sympatisk
- Han var tiltrukket av begge kjønn. Var det ikke menn, så var det kvinner. I lange perioder av gangen var han sammen med andre menn, forteller han.

De traff hverandre via en felles bekjent og ble raskt nære venner.

- Han var kultivert og kunne føre seg i de riktige kretsene. Jeg opplevde han som svært sympatisk, nesten som en overklasseyngling fra Östermalm, sier mannen.

Ifølge Aftonbladets kilder er 35-åringen en drømmer med store illusjoner om glamour og jetset-liv. Han ville gjerne male et bilde av seg selv som en smart playboy. Han er også svært musikkinteressert.

Hitler-hilsener
Men under overflaten skjulte det seg noe helt annet. Han skal samtidig ha beveget seg i høyreekstreme kretser.

- Jeg skjønte at det var en labil mann. Han hadde rasistiske synspunkter og gjorde Hitler-hilsener. Han holdt på med kredittkort-bedragerier og sloss med supporterne til Djurgården. Han visste hvordan han skulle starte en krangel, men han valgte sine kriger, fortsetter eks-elskeren.

Han beskriver den mistenkte som en motsigelsesfull person med en komplisert dobbeltnatur. Under diskusjoner på puben kunne han plutselig få aggressive utbrudd.

Sjokk
- Han var veldig temperamentsfull og fikk av og til et vanvittig blikk.

Paret brøt kontakten med hverandre for et halvt år siden, og da den tidligere elskeren tirsdag kveld fikk beskjeden om at hans gamle kjærlighet var arrestert, fikk han sjokk.

- Fullstendig vanvittig, samtidig som det er veldig tragisk. Men på en måte er jeg ikke overrasket, avslutter mannen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag