*Nettavisen* Nyheter.

- Han må henges

Muslimske ledere truer med å rive Abdul Rahman i småbiter hvis han ikke blir dømt til døden for å være kristen.

24.03.06 08:46

Mektige muslimske ledere krever at afghanske Abdul Rahman må dømmes til døden for å ha konvertert fra islam til kristendommen. Det skjer etter at presidenten i Afghanistan, Hamid Karzai, gikk langt i å love å skjerme den kristne afghaneren.

De muslimske lederne sier folket i Afghanistan vil gjøre opprør og rive Rahman i småbiter hvis presidenten gir etter for utenlandsk press.

- Vil bli drept uansett
Tre sunnimuslimske ledere og en sjiamuslim AP intervjuet torsdag, gjorde det klart at konsekvensen for Rahman uansett vil være den samme. En av løsningene regjeringen i landet har foreslått, er å erklære Rahman sinnsyk. Det mener muslimene at ikke vil bli trodd av folk flest.

- Han er ikke gal. Han sto foran kameraene og tilsto å være kristen. Regjeringen vår er redd for det internasjonale samfunnet, men folket vil ta livet av Rahman hvis han blir satt fri, sier Hamidullah, den religiøse lederen av Haji Yacob-moskeen i Kabul, til AP.

Raoulf er medlem av landets største islamske organisasjon, det afghanske Ulama-rådet. Han er enig med Hamidullah.

- Regjeringen spiller spill, men folket vil ikke bli lurt. Vi burde kutte hodet av Rahman. Vi vil oppfordre folk til å rive ham i små biter til det ikke er noe igjen av ham, sier Raoulf til AP.

Karzai vil hjelpe
Afghanistans president Hamid Karzai forsikrer at den kristne konvertitten Abdul Rahman ikke vil bli henrettet.

Det ble USAs utenriksminister lovet da hun torsdag snakket med presidenten i Afghanistan, Hamid Karzai, på telefon, ifølge Reuters.

Abdul Rahman står tiltalt for å ha forkastet islam. Afghanistans grunnlov er basert på islamsk sharia-lov, som sier at muslimer som forkaster sin religion, skal dømmes til døden.

Rettssaken begynte forrige torsdag. Under høringen skal tiltalte ha erkjent at han konverterte fra islam til kristendom for 16 år siden, da han jobbet blant afghanske flyktninger i nabolandet Pakistan.

Påstand om dødsstraff
Aktor la ned påstand om dødstraff dersom Rehman nektet å bli muslim igjen.

Washington har øvd sterkt press på Afghanistan for å forhindre at Rahman ble idømt dødstraff.

Telefonsamtalen Condolezza Rice torsdag hadde med Karazai, kom dagen etter at president Bush sa han ville utøve makt for å sikre at Rahmans rett til religionsfrihet ble ivaretatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.