RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Arkivbilde av journalist James Foley fra Associated Press.
Arkivbilde av journalist James Foley fra Associated Press. Foto: Steven Senne (Ap)

- Han ofret livet for å vise verden lidelsene til Syrias befolkning

Sist oppdatert:
James Foleys mor ber IS skåne de andre gislene. - De er uskyldige, akkurat som Jim, sier hun.

WASHINGTON: Moren til den amerikanske journalisten James Foley, som skal være henrettet av IS, ber opprørsgruppen om å frigi de andre gislene de har tatt.

- Vi har aldri vært stoltere av sønnen vår. Han ofret livet sitt for å vise verden lidelsene til Syrias befolkning, skriver Diane Foley som svar på alle støttemeldingene hun har fått på Facebook.

Les også: - IS hevder de har halshugget amerikansk journalist

Sønnen hennes har vært savnet siden han ble bortført i Syria i november 2012. Nå har ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) publisert en video som angivelig viser at Foley blir halshogget.

Videoen viser en annen amerikansk journalist, Steven Sotloff, i live. I videoen sier IS at skjebnen hans avgjøres av om USA fortsetter å bombe ekstremistgruppen i Irak.

James Foleys mor ber om at han og andre ikke lider samme skjebne som sønnen hennes.

- Vi ber dere skåne de andre som er bortført. De er uskyldige, akkurat som Jim. De har ingen kontroll over amerikansk utenrikspolitikk i Irak, Syria eller noe annet sted i verden, skriver hun.

- Halshoggingen av den amerikanske journalisten er et uttrykk for den økte bestialiteten som i dag preger konflikten i Syria og Irak, sier presidenten i Røde Kors, Svein Mollekleiv, til NTB.

LA UT VIDEO: Den islamske staten (IS) har publisert en video som angivelig viser at journalisten James Foley blir halshogget.


Han tar forbehold om at halshoggingen blir dokumentert. Mollekleiv sier man ser en klar forverring for beskyttelse av sivile, hjelpearbeidere og journalister i mange av dagens sentrale konflikter, som Syria, Irak, Afghanistan og Gazastripen.

- Men verst har vi opplevd situasjonen i Syria, der så mange som 45 av våre frivillige er skutt og drept på alle sider av frontlinjer mens de utførte arbeid, godt merket med Røde Halvmåne-symboler. 38 av de drepte var fra syriske Røde Halvmåne, mens sju var fra palestinske Røde Halvmåne.

Dette er det høyeste antall drepte i noen konflikt noen gang, sier Mollekleiv til NTB.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere