RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Drago Prvulovic (Scanpix)

- Han vil ikke leke katt og mus

Sist oppdatert:
Selve skytingen oppildner ham. Han kjenner byen og kommer seg unna på sykkel.

Skåne-politiet mener nå å vite mer om den mystiske skytteren som sprer frykt i Malmö. Det svenske rikskriminalpolitiets gjerningsmannsprofilgruppe har utarbeidet en profil.

Politiet mener at de jakter på en mann mellom 20 og 40 år, trolig bosatt i Malmö. Han kjenner byen ut og inn og kommer seg unna på sykkel.

- Det som oppildner ham er selve skytingen. Han vil ikke leke «katt og mus» med oss. Han vil komme seg unna og utfordrer ikke skjebnen, noe som gjør det svært vanskelig for oss, sier Per Lidehäll hos Skåne-politiet ifølge Sydsvenskan.se .

Samtidig har politiet fått et nytt mulig spor etter at en kvinne oppdaget det som kan være kulehull på sin balkong.

Svensk politi fikk tirsdag inn to meldinger om mulige skyteepisoder i Malmö.

Den ene meldingen var falsk, men den andre kan være reell, opplyser politiet ifølge Expressen.se.

- En kvinne oppdaget det som kan være et kulehull på sin balkong, sier pressetalskvinne Sofie Österheim i Skåne-politiet til avisa.

Kvinnen gikk ut på balkongen tirsdag morgen for å røyke en sigarett. Da oppdaget hun et hull i vinduet.

- Teknikere har vært der i løpet av dagen. Man kan ikke utelukke at det dreier seg om kulehull, men man har heller ikke funnet noe som kan bekrefte det. Vi skal fortsette å undersøke dette, sier Österheim til avisa.

Ber om tips
På en pressekonferanse onsdag ba politiet om publikums hjelp i saken og sa de ønsker alle typer tips og informasjon. På spørsmål om man tror at skytingen kommer til å fortsette, svarte Börje Sjöholm i Skåne-politiet at det store mediefokuset og politiinnsatsen rundt saken, kan slå begge veier.

- Det kan være at han legger opp for x antall måneder, men det kan også være at dette trigger ham. Det avhenger av hva slags mennesketype det er snakk om, svarte Sjöholm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere