Gå til sidens hovedinnhold

- Håp for syke gisler

De tre halshuggings-truede FN-arbeiderne i Afghanistan er syke og sultne. Annetta Flanigan lider mest. Men det er håp, sier gisseltakerne søndag.

Den militante gruppen som holder tre FN-arbeidere som gisler i Aghanistan, tror en løslating kan bli forhandlet frem innen kort tid, melder nyhetsbyrået AP.

Gruppen, som kaller seg Jaish-al Muslimeen og er en utbrytergruppe fra Taliban, møttes til forhandlinger med en delegasjon på seks fra FN og den Afghanske regjeringen på hemmelig sted søndag, ifølge talspersoner for gruppen.

Håpefulle
- Vi er håpefulle til at forhandlingene kan sluttføres til kvelden. Vi håper regjeringen og FN vil akseptere noen av våre krav. Det er sannsynlig at vi vil lempe noe på våre betingelser, sier talsperson for Jaish-al Muslimeen (Den muslimske hær) Sadir Momin til AP.

Momin sier ifølge nyhetsbyrået at forhandlingene kan bli videreført mandag hvis partene ikke kommer til enighet søndag.

Myndighetene har ennå ikke bekreftet at det er kontakt mellom partene.

Bekymret
Søndag uttrykte FN en økt bekymring for gislenes tilstand.

Ifølge Jaish-al Muslimeen lider nordirske Annetta Flanigan svært under presset av å være gissel. Både Flanigan, filippinske Angelito Nayan og Shqipe Hebibi fra Kosovo skal være forkjølte og plages av nesten bare å ha småkaker å spise. Gruppen la ifølge AP ikke frem noen bevis på gislenes tilstand.

Gisseltakerne krever at FN trekker seg ut av Afghanistan og at flere taliban-medlemmer settes fri fra fengsel. I tillegg krever gruppen at britiske tropper forlater landet og at USA løslater muslimer som sitter fanget på Guantanamo-basen på Cuba.

Hvis ikke har de truet de med å hogge hodene av gislene «på irakisk vis».

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget