RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har begått forbrytelser mot menneskeheten

Foto: - (Afp)
Sist oppdatert:
FN om situasjonen i Syria.

Nye meldinger rammer igjen de styrende myndigheter i Damaskus. Nå slår en FN-ledet etterforskning fast at syriske sikkerhetsstyrker har begått forbrytelser mot menneskeheten.

Blant annet har soldater drept, voldtatt, og bedrevet tortur ovenfor sivile og opposisjonen i landet. FN påpeker at det er regimet, med president Bashar al-Assad i spissen, som er ansvarlig.

De krever nå at Syria umiddelbart slutter å begå menneskerettighetsbrudd, masseløslater arrestert fanger og lar media og hjelpearbeidere oppholde seg i landet. Ifølge Reuters vil de også ha en internasjonal våpenembargo mot Syria.

En FN-kommisjon har intervjuet 223 ofre og vitner. Ifølge FN døde over 3500 mennesker som en følge av regimets vold mot opposisjonspolitikere i Syria så langt i 2011.

Mandag marsjerte titusener av syrere til støtte for president Bashar al-Assad regjering. Dette etter søndagens avgjørelse i Den arabiske liga, om å innføre sanksjoner mot regimet.

På syrisk TV blir Den arabiske liga fordømt og omtalt som «et instrument for vestlige makter og USAs planer.» Mange av landets skoler ble stengt for å gi elever og studenter muligheten til å delta i støtteprotestene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere