RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har dere ikke lært deres lekse av 22. juli?

Sist oppdatert:
Den slettede Mohyeldeen-videoen har igjen dukket opp på YouTube.

Sittende i det som ser ut til å være en skog, med et våpen liggende foran seg og et reist opp mot et tre i bakgrunnen, leser den norsk-irakiske islamisten Mohyeldeen Mohammad opp sitt nær elleve minutter lange budskap til norske myndigheter.

Opplesningen, som foregår vekselvis på arabisk og norsk, ble tatt opp på video og lagt ut på nettstedet Youtube. Videoen ble slettet.

Nå har videoen dukket opp igjen, lastet opp av brukeren Abu Abdullah Al Albani.

«En beskjed fra Syria til Nordmenn. Reflekter gjennom disse Ayat av Quran og gjør dere selv en tjeneste. Husk at Allah skal gi oss Muslimer med la illaha il Allah i våres hjerter, munn og handlinger seier. Dette er lovet. Så gjør dere selv en tjeneste og slutt dere i rekkene til Mujahideen enten økonomisk, fysisk eller med deres tunger. For enten dere liker det eller ikke så skal Islam seire og er vår seier nær. InshaAllah», skriver opplasteren Al Albani.

Bønnerop
Under videoen høres vers fra koranen som leses nærmest på en messende måte. Et sted høres også bønnerop fra det som trolig er moskeer i området. Ifølge tittelen på videoen er den tatt opp i Syria.

Mohammad er en del av den islamistiske grupperingen Profetens Umma. Grupperingen har fått stor oppmerksomhet den siste tiden og et av medlemmene sitter varetektsfengslet i Norge for trusler. Minst to av gruppens medlemmer skal være i utlandet, foruten Mohammad som skal være i Syria, skal Arfan Bhatti være i Pakistan.

- Det er dere som er barbarer
I videoen som ble publisert fredag trakk han inn terrorangrepene Anders Behring Breivik utførte i regjeringskvartalet og på Utøya.

- Har dere ikke lært deres lekse av 22. juli? Det er ikke vi muslimer som er de usiviliserte barbariske terroristene, men dere selv som er barbarer, urene, usiviliserte og gudløse skapninger, som sammen med deres allierte har terrorisert og undertrykket uskyldige muslimer, siden fallet av det islamske kalifatet, sier han i videoen.

Han gir også uttrykk for at han mener det tradisjonelle vestlige samfunnet ikke har noen fremtid:

- La dere vite at denne islamske umma er en umma av seier og ære, en umma av jihad og martyrdom som aldri vil bøye seg eller gi etter for deres ondskap, urett eller falskhet. Det er ingen kompromiss mellom oss og dere. Deres barbariske sivilisasjon og demokratiet deres, har ingen plass på denne jorden. Og vil insh'Allah (om Gud vil, red.anm.) veldig snart bli overvunnet gjennom denne ummas hender, sier han i videoen.

- Typisk
Postdoktor Lars Gule ved Høgskolen i Oslo og Akershus mener videoens innhold er typisk for salafister og jihadister.

- Det forklares hvorfor jihadisten har dratt i kamp – det skyldes først og fremst nødvendigheten av å kjempe mot Vestens ødeleggende virkning på den muslimske verden og for å gjenopprette islams storhet og politiske dominans, i form av et nytt kalifat, sier Gule til tv2.no.

Mohammad er bosatt i Larvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere