RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har drept gislene

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
En islamistisk gruppe i Irak hevder å ha drept de to kvinnelige italienske gislene Simona Torretta (29) og Simona Pari (29).

Ifølge Reuters ble kunngjøringen om drapet lagt ut på en internettside og var undertegnet Organisasjonen islamsk hellig krig.

I kunngjøringen ble det opplyst at kvinnene ble drept som en følge av at Italia ikke har etterkommet kravene om at landet trekker sine styrker ut av Irak.

– Vi advarer den italienske regjering om at vi vil fortsette med å slå til mot hver eneste utlending i Irak, heter det videre i kunngjøringen.

- Lite troverdig
En italiensk regjeringskilde «maner til forsiktighet» og understreker at det ikke finnes bevis for at erklæringen er ekte.

Arbeidsgiverne til de to kvinnene, «Broen til Bagdad», mener at erklæringen er lite troverdig, og påpeker at nettstedet for publiseringen er lite brukt av islamistiske grupper.

Moren til Simona Torretta håper datteren er i live.

–Departementet sjekker om meldingen er riktig. Den var et slag, selv om den ikke virker ekte, sier Annamaria Torretta til nyhetsbyrået Ansa.

24 timer
Terrorgruppen truet allerede 12. september med at de kom til å drepe gislene innen 24 timer dersom kravene ikke ble oppfylt.

De to kvinnene ble kidnappet fra et kontorbygg midt i et hittil rolig boligområde i Bagdad sentrum 7. september.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere