*Nettavisen* Nyheter.

- Har funnet drapsvåpenet

Foto: SCANPIX (SCANPIX)

Kongolesiske myndigheter skal ha funnet det de mener er drapsvåpenet.

08.06.09 23:49

Det opplyser en sentral kilde i etterforskningen til Aftenposten.no.

Våpenet som angivelig skal ha blitt brukt til å drepe sjåføren Abedi Kasongo, skal være funnet av lokalbefolkningen i viltreservatet Okapi. Deretter skal våpenet ha blitt overlevert til militæret i Kisangani hvor de to nordmennene sitter fengslet på en militæranstalt.

Tjostolv Moland (28) og den 27 år gamle kameraten ble pågrepet i mai og er mistenkt for å ha drept sin sjåfør nord i landet. Men nordmennene hevder sin uskyld og sier de ble angrepet av røvere som drepte sjåføren. Nordmennene la ut på flukt i jungelen, men ble etter hvert pågrepet av det kongolesiske militæret.

Trolig rettssak neste uke
Nordmennene vil bli stilt for en militær domstol og rettssaken vil trolig starte en gang i neste uke. Det er anslått at rettssaken vil vare i en uke.

Men nå er det mulig at rettssaken blir utsatt og at etterforskningen blir gjenopptatt ettersom det angivelige drapsvåpenet skal være funnet. Ifølge avisen vil flere vitner bli kalt inn til avhør.

- Nordmennene blir ikke henrettet
Tidligere er det blitt meldt om at nordmennene risikerer dødsstraff dersom de blir funnet skyldig i drap.

Den øverste lederen for den militære påtalemyndigheten i byen Kisangani i Kongo, uttrykte i mai at han ønsket dødsstraff for de to drapsmistenkte nordmennene som sitter fengslet i byen.

- Hvis man dreper et annet menneske, er den aller strengeste straff forventet. Det er dødsstraff, sa oberst Jacob Samwaka til Dagbladet dengang.

Forrige uke fikk UD forsikringer fra Kongo om at de to nordmennene ikke kommer til å bli henrettet.

Les mer: - Nordmennene blir ikke henrettet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag