RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har ikke overvåkingsbilder

Sist oppdatert:
- Vi har ikke overvåkingsbilder fra bensinstasjonen der en norsk kvinne sier hun så ei jente som ligner Madeleine McCann.

Norske Mari Olli så ei lita blond jente på bensinstasjonen Afriquia i Marrakesh 9. mai. Britiske ITV News meldte senere at bensinstasjonen til alt hell hadde overvåkingskameraer, og portugisiske aviser har skrevet at etterforskerne jobber med å få ut dette materialet.

Men inspektør Hamid som har ansvaret for bensinstasjonen ved siden av Hotell Ibis Palmeraie i Marrakesh, avviser dette.

- Dette er feil. Vi har ingen overvåkningskameraer på bensinstasjonen. Dette er ikke riktig. Vi har heller ikke hørt om saken i det hele tatt, og ingen i marokkansk politi har spurt oss om dette. Du er den første personen som ringer og snakker med oss om dette, sier Hamid til Nettavisen.

Fire år gamle Madeleine McCann ble bortført fra ferieleiligheten der hun lå og sov torsdag 3. mai. Jenta var på ferie sammen med sine to tvillingsøsken og foreldrene i badebyen Praia da Luz på Algarve-kysten i Portugal, bare en kort fergetur fra Marokko.

- Ingen andre har sett noe
Opplysningene om at det ikke fins overvåkingsbilder fra bensinstasjonen stemmer også overens med informasjonen som den britiske konsulen i Marrakesh, Mohamed Zkhiri, har.

Han kjenner til observasjonen som Mari Olli har gjort, og er daglig i kontakt med lokalt politi om saken.

- Men foreløpig har vi ikke sett noe bevis på at det var Madeleine som ble sett. Det er ingen andre som har sett noe. Men vi er selvsagt i kontakt med myndighetene for å finne ut om det er noe vi kan følge opp. Men inntil nå har det ikke vært noe med substans, som kan underbygges, så det er ikke mye vi kan gjøre for øyeblikket. Vi kan bare holde øynene oppe og vi sympatiserer med foreldrene.

- Vi er også i kontakt med Interpol, og gjør det vi har kapasitet til. Men vi er bare mennesker. Vi håper selvsagt at hun blir funnet, sier Mohamed Zkhiri, til Nettavisen

Mye utlendinger
Journalist Abdel-Gani Balot i Marrakesh sier at politiet de siste to dagene har bedt hoteller og ansatte ved andre turistmål i byen om å henge opp savnet-plakater av Madeleine.

- Mange pensjoninster fra vestlige land har bosatt seg her i Marrakesh, blant annet mange fra Frankrike, Spania og Tyskland. Det bor 3430 personer fra Frankrike her, og det er ikke lett å bevise om Madeleine er eller har vært her, sier Balot til Nettavisen.

Innenriksdepartementet i Marokko bekreftet fredag at Madeleines foreldre reiser til Marokko og Marrakesh søndag. Onsdag og torsdag denne uken var de i Tyskland og Nederland for å be tyskere og nederlendere om tips i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere