*Nettavisen* Nyheter.

- Har ikke tenkt å bombe Iran

Foto: AFP/Scanpix

Israels statsminister Ariel Sharon benekter at Israel har planer om et militært angrep på Iran for å hindre at landet skaffer seg atomvåpen.

14.04.05 03:18

Uttalelsene kom etter Sharons samtaler med USAs president George W. Bush og visepresident Dick Cheney denne uken om Irans atomvåpenprogram.

- Israel fronter ikke denne kampen. Selvfølgelig utveksler vi etterretningsinformasjon og nyheter, vi diskuterer temaene, men det er ikke slik at vi planlegger noe militært angrep på Iran, sa Sharon til CNN i et intervju ifølge Reuters.

Til Fox News sa Sharon at Israel må ta sine forholdsregler for å beskytte seg, men at landet ikke kan løse internasjonale problemer.

Israels regnes for å være den eneste atommakt i midtøsten. I 1981 sendte Israel jagere til Irak for å bombe en reaktor der. Flere spør seg om Israel akter å gjøre det samme i forhold til Iran.

Sharon og hans støttespillere er åpenbart misfornøyd med det europeiske initiativet for å få Iran til og avvikle sitt atomprogram, som kan brukes til kjernefysiske våpen. I stedet har Israel vendt seg til FN og bedt om sanksjoner mot Iran.

Iran på sin side hevder at landet bare forsker på atomkraft med tanke på det økende kraftbehovet, skriver Reuters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag