*Nettavisen* Nyheter.

- Har knekt ryggen på USA

I det tredje al-Qaida-opptaket på en uke erklærer Ayman al-Zawahiri at irakiske opprørsgrupper har knukket ryggen på USA.

29.04.06 15:19

En ny video med Ayman al-Zawahiri, som antas å være nestleder i al-Qaida, dukket opp på internett fredag, melder CNN. Tidligere denne uken ble et lydbåndopptak av Osama bin Laden offentliggjort, og kort tid etter ble en video med al-Qaidas leder i Irak, Abu Musab al-Zarqawi, vist på en islamistisk nettside.

Al-Zawahiri holder i videoen en tale med tittelen «Et budskap til folket i Pakistan». Han begynner den 15 minutter lange talen med å vise til at det i forrige måned var tre måneder siden den amerikanske invasjonen av Irak.

- Al-Qaidas folk har utført 800 martyroperasjoner på tre år, i tillegg til ofrene fra de andre hellige krigerne, og dette er det som har knukket ryggen på Amerika i Irak, sier han.

- Vi hyller Allah for at Amerika, Storbritannia og deres allierte ikke har oppnådd noe annet enn tap, katastrofe og uhell tre år etter korfarerinvasjonen av Irak, legger han til.

Al-Zawahiri oppfordrer folket i Pakistan til å stå opp mot «det sionistisk-korsfarerske angrepet på muslimer», og til å kaste president Pervez Musharraf. Musharraf er en forræder som gikk med på å at Pakistans atomprogram skulle overvåkes av den amerikanske regjeringen, uttaler han.

- Jeg ber dere om å kjempe ivrig for å velte denne korrupte, forræderske kriminelle, og til å støtte brødrenne deres blant de hellige krigerne i Afghanistan med alt dere har, sier al-Qaida-nestlederen til pakistanerne.

Videoen er den tredje i år fra den egyptiskfødte legen. Det antas at han og bin Laden gjemmer seg i de fjellrike områdene langs grensen mellom Afghanistan og Pakistan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.