RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har knekt ryggen på USA

Sist oppdatert:
I det tredje al-Qaida-opptaket på en uke erklærer Ayman al-Zawahiri at irakiske opprørsgrupper har knukket ryggen på USA.

En ny video med Ayman al-Zawahiri, som antas å være nestleder i al-Qaida, dukket opp på internett fredag, melder CNN. Tidligere denne uken ble et lydbåndopptak av Osama bin Laden offentliggjort, og kort tid etter ble en video med al-Qaidas leder i Irak, Abu Musab al-Zarqawi, vist på en islamistisk nettside.

Al-Zawahiri holder i videoen en tale med tittelen «Et budskap til folket i Pakistan». Han begynner den 15 minutter lange talen med å vise til at det i forrige måned var tre måneder siden den amerikanske invasjonen av Irak.

- Al-Qaidas folk har utført 800 martyroperasjoner på tre år, i tillegg til ofrene fra de andre hellige krigerne, og dette er det som har knukket ryggen på Amerika i Irak, sier han.

- Vi hyller Allah for at Amerika, Storbritannia og deres allierte ikke har oppnådd noe annet enn tap, katastrofe og uhell tre år etter korfarerinvasjonen av Irak, legger han til.

Al-Zawahiri oppfordrer folket i Pakistan til å stå opp mot «det sionistisk-korsfarerske angrepet på muslimer», og til å kaste president Pervez Musharraf. Musharraf er en forræder som gikk med på å at Pakistans atomprogram skulle overvåkes av den amerikanske regjeringen, uttaler han.

- Jeg ber dere om å kjempe ivrig for å velte denne korrupte, forræderske kriminelle, og til å støtte brødrenne deres blant de hellige krigerne i Afghanistan med alt dere har, sier al-Qaida-nestlederen til pakistanerne.

Videoen er den tredje i år fra den egyptiskfødte legen. Det antas at han og bin Laden gjemmer seg i de fjellrike områdene langs grensen mellom Afghanistan og Pakistan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere