- Har kontroll over sentrum av Falluja

Amerikanske og irakiske styrker har tatt kontrollen over sentrum av Falluja. Minst et dusin amerikanere er drept. Se de dramatiske bildene fra kampene her.

09.11.04 20:28

Generalløytnant Thomas Metz ville tirsdag ikke si nøyaktig hvor mange amerikanere som er drept i kampene.

- Våre tap er sikkert på et dusin, sa han på telefon fra Irak under Pentagons pressekonferanse.

Tidligere på kvelden meldte CNN at seks amerikanske soldater er drept og ti skadd.

Ingen har tall på hvor mange irakere som har måttet bøte med livet i militæroffensiven. Oberstløytnant Pete Newell sier til CNN at hans enhet alene har drept eller skadd 85 til 90 opprørere.

En amerikansk militærkilde sier tirsdag ettermiddag til Reuters at de har kontroll over sentrum av Falluja. Kampene i byen roet seg etter at amerikanske styrker inntok sentrum av byen og satte opp stillinger der.

Ifølge innbyggere i byen, roet kampene seg ved 14.15-tiden norsk tid.

En gigantisk eksplosjon rystet de nordlige delene av byen ved 12.15-tiden norsk tid. Svart røyk veltet opp fra et område der amerikanske marinesoldater møtte kraftig motstand tidligere på dagen.

En skadd amerikansk soldat som ønsker å være anonym sier til Reuters at han så to amerikanske soldater bli drept under kampene.

- En venn av meg og en annen soldat ble drept. Jeg har sett rundt 50 skadde soldater siden kampene startet, sier han til Reuters.

Rundt 6500 marinesoldater og 2000 irakiske soldater kjemper mot rundt 3000 opprørerere. De amerikanske styrkene skal ha tatt kontroll over den nordlige tredjedelen av byen, men fortsatt pågår rene kamper fra hus til hus, melder Sky News.

Se de dramatiske bildene her (web-TV, abonnement. Kilde: Pentagon).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag