RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har trolig utpekt drapsmannen

Sist oppdatert:
Tidligere politioverbetjent Finn Abrahamsen tror britisk politi er betydelig nærmere en oppklaring i Martine-saken.

Torsdag kveld kunne Scotland Yard bekrefte at de hadde pågrepet en mann i 50-årene i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen. Han er nå løslatt mot kausjon.

Det mener Finn Abrahamsen er et tegn på at britisk politi har fått et gjennombrudd i saken.

- De har tømt mannen for informasjon, og er tydeligvis tilfreds med det han har forklart. Det kan godt tenkes at han har pekt ut gjerningsmannen. Hvis han vet hvem drapsmannen er, så har han garantert sagt det, sier han.

- Stort gjennombrudd
Han tror politiet sitter inne med mye mer informasjon enn de går ut med.

- At de har løslatt personen er veldig interessant. Det tyder på at personen har gitt politiet så god informasjon at de har kommet et langt stykke videre i etterforskningen. Politiet står nok nå overfor en helt ny situasjon, med nye muligheter for å løse saken og ikke minst knytte den opp mot en gjerningsperson, sier han.

- Dette er nok et stort gjennombrudd for dem. Jeg blir ikke forundret om det kommer flere pågripelser etter dette, sier Finn Abrahamsen.

Hjulpet i ettertid
At mannen ikke sitter i varetekt tyder også på at han ikke har noe med selve drapet å gjøre, men at han har hjulpet gjerningsmannen i ettertid.

- Hadde han hatt noe med drapet å gjøre ville han aldri blitt løslatt. Her er det snakk om at han har gitt etterfølgende bistand. Han har kanskje hjulpet til med å fjerne bevis, flytte liket, rengjøring, lånt bort ting eller lignende, sier han.

Abrahamsen presiserer også at 50-åringen ikke nødvendigvis visste hva han hjalp til med.

Stresser gjerningsmannen
Han sier videre at det er en bevisst handling av politiet å gå ut med denne informasjonen.

- Det er selvfølgelig spekulasjoner fra min side, men det kan tenkes at de går ut med dette for å stresse gjerningsmannen, og i tillegg få andre medhjelpere til å melde seg, sier han.

Farouk Abdulhak (21) har vært i søkelyset helt siden drapet skjedde. Abrahamsen mener han selv har stilt seg i et mistenkelig lys ved å rømme landet.

- Ikke interessant for Farouk
Farouk Abdulhaks advokat i Jemen, Mohammed al-Bakwli sier til Nettavisen at informasjonen om pågripelsen av en mann i 50-årene ikke er interessant for hans klient.

- Jeg har ikke hørt noe om dette før du forteller meg om det. Det eneste jeg kan si er at dette er informasjon som er viktig for Scotland Yard, men som ikke angår min klient, sier advokaten.

Han holder fast på at hans klient ikke har noe med drapet på Martine Vik Magnussen å gjøre.

Les intervju med Mohammed al-Bakwli her.

Ingen offisiell henvendelse
Videre sier al-Bakwli at myndighetene i Jemen ikke har fått noen offisielle henvendelser fra verken norske eller britiske myndigheter.

- Vi har fremdeles ikke mottatt noen offisiell henvendelse om at noen ønsker å snakke med Farouk, sier han til Nettavisen.

Advokaten mener britiske myndigheter gjennom utenriksdepartementet må ta kontakt med myndighetene i Jemen dersom de ønsker å snakke med hans klient.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere