RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har video av dødsstyrten

Sist oppdatert:
Den arabiske tv-stasjonen al-Jazeera viste mandag en video av det som skal være nedskytingen av det britiske militærflyet søndag. Ti britiske soldater ble drept i angrepet.

Videoen skal være bevis på at opprørere skjøt ned det britiske militærflyet som styrtet underveis fra Bagdad til byen Balad søndag.

En talsmann for al-Jazeera sier kanalen mottok videoen fra en gruppe som kaller seg Den grønne brigade. Gruppen tilhører Revolusjonsbrigaden av 1920, som er en militant fløy av den nasjonale islamistiske motstandsbevegelsen i Irak, melder AP.

Videoen viser bilder av en finger som trykker ned en knapp, før to missiler eller raketter skytes opp i luften. Videoen viser ingen bilder av sammenstøt med flyet.

Imidlertid vises bilder av folk som går ved et brennende flyvrak. Det er ikke klarlagt om vraket er identisk med det britiske Herkules-flyet som krasjet søndag.

I en erklæring som fulgte med videoen, skal en av opprørerne ha sagt at mer enn 40 personer ble drept i flystyrten.

Den irakiske terrorgruppen Ansar al-Islam hevdet tidligere mandag at de stod bak nedskytingen av flyet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere