RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Harry reiser til Afghanistan

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Prins Harry skal likevel ut i krigen og tjenestegjøre i Afghanistan, ifølge britiske militærkilder.

I begynnelsen av mai ble det kjent at prins Harry likevel ikke skal tjenestegjør i Irak. Bakgrunnen til dette er at flere irakiske opprørsledere kom med konkrete trusler om å kidnappe og drepe prinsen.

Det britiske forsvarsdepartementet anså situasjonen som for farlig for prinsen, og besluttet dermed at han måtte bli igjen hjemme.

Hemmeligholdes
Men ifølge kilder som den britiske avisen News of the World har vært i kontakt med, skal prins Harry nå tjenestegjøre i Afghanistan. Ifølge avisen er det planer om at Harry skal bli sendt til Afghanistan innen jul for å tjenestegjøre under en Nato-enhet. Men operasjonen, som skal være en lavrisiko tjeneste, skal bli hemmeligholdt frem til Harry er trygt tilbake på britisk jord.

Tjenestegjøre som vaktmann
- Han vil antageligvis tjenestegjøre som vaktmann om natten. På den måten vil han ikke være synlig, men får likevel gjort et viktig bidrag, sier en høytstående militærkilde til avisen.

Harry skal ifølge prinsens venner ha mislikt avgjørelsen om å bli hjemme.

- Forsvarsdepartementet vet at Harry ikke er typen til å sitte og late seg mens vennene hans tjenestegjør på frontlinjen. De vil komme tilbake fra Irak med medaljer, og han kommer ikke til å like at han ikke blir dekorert, sier en annen kilde til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere