*Nettavisen* Nyheter.

- Hasna Aitboulahcen heter kvinnen som sprengte seg selv i luften

DH Net i Belgia har publisert dette bildet, som skal være av Hasna Aitboulahcen, kvinnen som angivelig sprengte seg selv i luften onsdag morgen. Foto: (Faksimile DH.be)

Omtales som den første kvinnelige selvmordsbomberen i Vest-Europa.

Onsdagens politiaksjon i Saint-Denis, en forstad til Paris, endte med at to personer ble drept og åtte pågrepet.

Politiet har foreløpig ikke identifisert de døde.

Washington Post hevder imidlertid å ha snakket med to kilder i etterforskningen, som sier at den ene døde er Abdelhadim Abaaoud - den belgiske mannen som antas å være hjernen bak terrorangrepene i Paris fredag 13. november, der 129 mennesker mistet livet.

Selv hans egen familie ønsket ham død, melder New York Times.

Den andre som døde, er en kvinne som sprengte seg selv i luften. Ifølge britiske The Guardian er hun den første kvinnelige selvmordsbomberen i Vest-Europa.

Washington Post identifiserer henne som Hasna Aitboulahcen, en fransk statsborger som ifølge belgiske DH Net ble født 12. august 1989.

Hun ble altså 26 år gammel.


Hasna Aitboulahcen er ifølge La Libre en kusine av Abdelhamid Abaaoud på sin mors side.

Politiet i Frankrike har som nevnt ennå ikke identifisert de to døde - det er foreløpig kun Washington Post som har kilder som gjør det.

Statsadvokat Francois Molins fortalte på en pressekonferanse onsdag kveld at tre av de åtte pågrepne er mistenkt for å ha vært involvert i terroraksjonene i Paris, som tok livet av 129 mennesker og såret over 300.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag