*Nettavisen* Nyheter.

- Hele Paris er selvfølgelig rystet

Norsk skuespiller i Paris forteller om noen dramatiske minutter da terrorangrepet startet.

14.11.15 18:07
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=qhiwR98EBMxJtSnDkZb2RmDeJKPSb5qIWxvwTbA2FEJIRkxNEc5r8YXGQbLoun0jf6MIJXCSnkDBluuBvicSX0Alzu8ub1d9&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

PARIS (Nettavisen): Nettavisen har møtt skuespiller Gerd Johanna Leira utenfor konsertlokalet Le Bataclan i Paris, der flere gjerningspersoner tok gisler og drepte rundt 100 personer.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Leira er kamerat med en som jobber på kafeen ved siden av lokalet, og forteller om svært så dramatiske minutter da angrepet startet.

- Jeg har snakket med ham på telefon i dag, og han fortalte da at når det brøt ut så tok han med seg alle gjestene i baren ned i kjellerrommet, fordi han tidligere har vært i politiet så han har reflekser som gjorde at han visste hva han skulle gjøre i slike tilfeller, forteller Leira til Nettavisen.

- Mange skjebner ble rammet

Kameraten hennes tok gjestene med ned i kjelleren slik at de skulle bli beskyttet fra det som skjedde på gata.

- Han hadde i tillegg en kollega som jobbet rett utenfor, som var i første skuddlinje for attentatet, sier Leira.

Konsertlokalet ligger bare om lag en kilometer unna redaksjonslokalene til Charlie Hebdo, der terrorister gikk til angrep i januar.

- Så dette her er en påminnelse om det som skjedde, og hele Paris er selvfølgelig rystet. Det er mange skjebner som ble rammet i løpet av natta, sier hun, som kjenner byen godt etter å ha bodd der mange år.

- Hvordan har det franske folket det i dag?

- Jeg tror de er urolige. Alle lurer på hva som skal skje nå, om det vil bli flere attentat? Kan vi fortsette å jobbe og leve normalt? Vi må jo det, men det er klart at trusselen blir jo sterkere etter hvert, så vi har en vanskelig periode foran oss, sier Leira.

Er du i Frankrike? Ta kontakt med Nettavisens journalist på + 47 977 77 100.

Følg NTBs livedekning av Paris-terroren:


I dette området skjedde Paris-terroren:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=PuPQ4FDfHkCIor9NCahptFQ-ERxXYNJWhWA2xL4j-Y9FVaQQ5cyfpqHcUuM45jNiEomtVMdDdB3I4SiBZVIsOjuSAfLjd6uN&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


Eieren av konsertarenaen Bataclan var preget etter angrepet:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=wP5Nfp3ubghrZ33H7x8BBMA1b7M42P1LwmyKTFAvsotMbYVK4uE4Wz0vm5mwa_1TfSkafUZedQOIWN-tUfI_YaLCkjmrcO9z&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


Lørdag var det øde utenfor Stade de France, der det var flere eksplosjoner fredag kveld:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=kbloTfAMaQ31za8kDswJ3FVyWHOGnH5zjxHSlq_44hIi8UQBqQc4j_bE59PuI3Fus-8Ekbuy2RGudCnu6kWMONKjgE8ryQc8&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.