- Hele politi-Sverige skal hjelpe til

Foto: Tore Meek / Scanpix

Et stort oppbud av politifolk til fots, til hest, i bil og motorsykkel patruljerer Malmös gater.

29.10.10 15:31

Malmös politimester Ulf Sempert og kriminalpolitiets Börje Sjöholm er forberedt på at etterforskningen av skyteepisodene som synes å være knyttet til én felles gjerningsmann kan ta måneder. Samtidig med at det settes inn store ressurser i etterforskningen, trappes også politiets patruljevirksomhet i Malmö kraftig opp.

På en pressekonferanse torsdag opplyste Malmös politimester at byens egne politistyrker nå blir supplert med 50 ekstra politifolk fra hele Skåne og at rikspolitisjefen nå har gitt grønt lys for ytterligere ressurser.

Fra hele landet
- Hele politi-Sverige skal hjelpe til, sa Sempert på pressekonferansen.

Dermed settes det nå inn politifolk fra hele landet for å øke tryggheten for Malmös innbyggere.

De mange skyteepisodene med en mulig felles gjerningsmann kommer på toppen av stadig voldsbruk knyttet til gjengkriminalitet. Politiet sier at de med økt tilstedeværelse både vil øke tryggheten og sørge for rask tilstedeværelse ved nye lovbrudd.

Politiet patruljerer med biler og motorsykler, de benytter hester og de er ute til fots.

- Blir godt mottatt
Politimesteren understreker at det er viktig at politiet er til stede på denne måten.

- Dette blir godt mottatt hos publikum, og vi har også fått inn en god del tips som vi kanskje ellers ikke hadde fått inn, sa han på pressekonferansen.

I tillegg til å sende uniformerte patruljer rundt i Malmö, har politiet også spanere på gaten og der folk samles.

Den ekstra politiinnsatsen vil vare «i flere uker», opplyste Sempert, som på spørsmål fra pressen svarte at han gjerne skulle hatt disse ressursene også til vanlig.

Pressemelding fra politiet i Skåne 29. oktober: Flere politifolk på byen skaper trygghet

Ser 15 skyteepisoder i sammenheng
Politiet i Malmö og Skåne sier det i alt er 15 skyteepisoder der de mener å se en sammenheng. I ett av disse tilfellene ble en ung kvinne drept. I tillegg er åtte personer skadet.

Kriminalpolitiets Börje Sjöholm ville ikke svare på når han tror politiet vil løse saken, men sa at etterforskningen kommer til å ta tid, kanskje måneder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet:

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag