*Nettavisen* Nyheter.

- Helikopteret delt i to

Foto: Eija Dunder (Scanpix)

Super Puma-helikopteret fra det svenske forsvaret ble delt på midten da det styrtet i havet utenfor Göteborg tirsdag kveld. Fire er døde og håpet svinner for to som fortsatt er savnet.

19.11.03 09:00

Helikopteret deltok i en rutineøvelse og vinsjet folk opp fra vannet da ulykken skjedde.

Klokka 18.42 kom nødanropet fra redningsskøyta «Märta Collin». Helikopteret var nær ved å treffe skøyta da det gikk i vannet. Selve krasjet skjedde uhyre raskt.

- Det som forundrer oss mest, er at det ikke ble sendt ut noen nødmelding fra helikopteret, sier Agne Widholm, flygesjef ved helikopterflåten i Lindköping til Expressen.

Fire døde
Sju mennesker var om bord. To døde momentant, to døde i løpet av tirsdag kveld, en er hardt skadd og to personer er fortsatt savnet.

Alle besetningsmedlemmene hadde på seg overlevningsdrakter, skriver Aftonbladet. Likevel svinner håpet om å finne de savnede i live for hver time som går. Temperaturen i vannet er sju-åtte grader.

Natt til onsdag fløy et politihelikopter med varmesøkende kamera over ulykkesstedet drøyt fire kilometer øst for Rörö utenfor Göteborg for å sjekke nærliggende øyer. De to savnede kan ha svømmet i land og venter på å bli reddet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Roger Lundsten

Dårlig vær
Været var dårlig da ulykken skjedde, men ikke verre enn at mannskap og utstyr skulle taklet forholdene.

To vernepliktige, to piloter, en navigatør, en mekaniker og en teknikerelev var om bord i helikopteret da det styrtet.

Vraket av helikopteret ligger i to deler på 12 meters dyp. Den ene delen ble gjennomsøkt av dykkere like etter midnatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.