RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Epa)

- Hellas er konkurs om tre år

Sist oppdatert:
Storinvestor har liten tiltro til den omfattende snuoperasjonen i landet.

Storinvestoren Mohamed El-Erian i Pacific Investment Management har ingen tro på at Hellas klarer å gjennomføre den omfattende hestekuren landet er inne i. Ifølge nyhetsbyrået Bloomberg venter investoren at Hellas har gått konkurs i løpet av tre år. Uttalelsen kom på en konferanse arrangert av bladet Economist i New York.

Hellas planer går ut på å kutte kraftig i offentlige utgifter, for å redusere landets enorme underskudd.

- Jeg har aldri sett et et landet som har klart 11 prosents kutt, sier sjefen i Pacific Investment Management, ifølge Bloomberg.

Vil øke gjelden
Hellas' mye omtalte gjeldskrise startet da den nylig valgte sosialistregjeringen fant ut at landets budsjettunderskudd var dobbelt så stort som den tidligere administrasjonen hadde opplyst om. EU og det internasjonale pengefondet IMF gikk inn med en redningspakke 2. mai i år, mot at grekerne gikk med på store kutt i offentlig sektor og pensjoner og økninger i skatt på bensin, alkohol og sigaretter.

El-Erian tror at gjeldsbyrden faktisk vil øke for Hellas i løpet av landets oppryddingsperiode. Dette er stikk i strid med landets egne intensjoner om å minske gjelden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere