RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Her har kvinner det aller verst

Foto: Allauddin Khan (AP)
Sist oppdatert:
Kvinneundertrykkelsen fortsetter i det krigsherjede landet.

Kabul (NTB-Reuters/Nettavisen): Åtte års nærvær av vestlige soldater har ikke gjort livet nevneverdig lettere for afghanske kvinner, viser en ny rapport. Situasjonen for kvinner i Afghanistan er «uhyggelig på alle områder», konkluderer Human Rights Watch.

Få om noen steder i verden har kvinner det verre, og de kan ikke regne med at myndighetene beskytter dem mot forbrytelser som voldtekt og drap, slår menneskerettighetsorganisasjonen fast.

- Kvinner søker heller ikke hjelp av frykt for overgrep fra politiets side og korrupsjon, eller av frykt for hevn fra dem som står bak volden, heter det i rapporten.

Les rapporten her (ekstern lenke).

Den første tiden etter at Taliban-regimet ble styrtet så da også lovende ut, men de siste årene har utviklingen gått i gal retning, mener Human Rights Watch.

- Situasjonen for afghanske kvinner og jenter er skrekkelig og står i fare for å forverre seg ytterligere. Mens verden fokuserer på Obama-administrasjonens nye sikkerhetsstrategi, så er det helt avgjørende å sørge for at kvinners og jenters rettigheter ikke bare tilsynelatende blir prioritert mens de i realiteten faller på bunnen på listene til regjeringen og bistandsyterne, sier Rachel Reid, som er en afghansk forsker ved Human Rights Watch.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere