RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Her så jeg Madeleine

Sist oppdatert:
Norske Mari Olli (45) mener politiets siste spor styrker hennes forklaring om at hun så Madeleine på denne bensinstasjonen i Marokko.

Olli (45) sier til Nettavisen at mannen hun så på bensinstasjonen i Marokko med Madeleine, kan ha vært en tysker.

- Han hadde en aksent som kan stemme over ens med en tysker, sier Olli til Nettavisen.

Torsdag ble det kjent at britiske agenter jager en tysker i Marokko, som kan stå bak Madeleines forsvinning.

Politiets jakt i Marokko kan bety at Madeleine-etterforskerne legger mer vekt på Ollis forklaring enn tidligere antatt. Hun har også blitt avhørt av den britiske ambassaden i Marokko.

Olli er bosatt i Spania og var på ferie i Marokko da hun så jentungen som hun mener er Madeleine McCann 9. mai. Dette var på en bensinstasjon i nærheten av Ibis Palmeraie Hotel i utkanten av Marrakech, at hun gjorde observasjonen av det hun er sikker på er Madeleine.

«Can we see mommy soon?»
Jenta var på bensinstasjonen sammen med en mann for å fylle bensin. Olli sier hun også overhørte en kort utveksling mellom dem.

- Jenta sa: «can we see mommy soon?» Hun snakket svært lavt. Mannen svarte da: «soon», sier Olli til Nettavisen.

Olli sier at hun først trodde det var snakk om en fransk aksent, men at den er vanskelig å identifisere. Da Nettavisen torsdag konfronterte henne med at politiet nå jager en tysker i Marokko, sier Olli at mannens aksent kan være forenlig med en tysker.

- Detaljert avhør
Politiet har tidligere gitt uttrykk for at de ikke fester lit til Ollis forklaring. Den har også vært vanskelig å ettergå fordi videobildene fra den aktuelle bensinstasjon skal ha blitt slettet.

Men at britisk politi nå jakter en mulig kidnapper i Marokko, kan bety at Ollis forklaring er viktig for etterforskerne.

- Det er jo det jeg håper og tror, sier Olli til Nettavisen.

Onsdag i forrige uke ringte den britiske ambassaden til Olli i forbindelse med Madeleine-saken.

Fra før av er hun avhørt av britisk politi.

- De avhørte meg detaljert i 45 minutter. De spurte blant annet om jeg kunne se denne «tingen» i øynene hennes. Det kunne jeg ikke se, men jeg kunne se at hun hadde grønne øyne. Hun ligner jo også så på moren. Og da jeg fikk se det siste bildet av Madeleine i media, som er tatt samme dag som hun forsvant, styrket det bare min oppfatning av at det er hun jeg så, sier Olli.

- Fra før av har portugisisk politi avhørt meg over flere telefonsamtaler.

- Tror du politiet kan føre deg litt bak lyset – at de tillegger din forklaring mer vekt enn de gir uttrykk for utad?

- Jeg håper jo og tror det. Den siste utviklingen kan jo tyde på det. Men det viktigste er jo at politiet får ro til å etterforske. Så hvis de nå har fått jobbe i fred, så er det jo en mening med det. Jeg vil bare at hun blir funnet, sier Olli.

- Folk som mistror meg
Olli sier også rett ut at det er folk som ikke tror på henne.

- Det er mange synspunkter og det er klart det er folk som mistror meg. Men de som kjenner meg vet at jeg snakker sant når jeg sier at det var Madeleine jeg så.

Olli sier forsvinningen har gått svært tungt inn på henne.

- Jeg tenker ofte på at jeg burde tatt henne med der og da, men jeg visste jo ikke at hun var savnet.

- Hvis man er så sikker på at min forklaring er feil, så lurer jeg på hvorfor ikke mannen på bensinstasjonen og barnet har meldt seg og sagt at det var dem jeg så.

Til tross for at Olli hevder hun så Madeleines kidnapper, så har hun fortsatt ikke blitt innkalt til noen fotokonfrontasjon eller blitt med på noen utarbeidelse av fantomtegning.

- En avis har spurt om jeg kunne bli med på dette, men jeg takket nei. Det må være politiet som står bak, og de har ikke bedt meg bli med på dette. Portugal er bare fire timer unna, så jeg har sagt at jeg står klar hvis de trenger min hjelp.

- Jeg håper bare at de snart finner henne, sier Olli til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere