*Nettavisen* Nyheter.

- Her skjulte Farouk seg

Foto: (Privat)

Farouk Abdulhak (21) skal ha skjult seg i denne luksussuiten på farens femstjerneshotell.

23.02.09 10:44

Nettavisen har engasjert en journalist i Jemen som har fått i oppdrag å innhente informasjon om Farouk Abdulhak, som er etterlyst for drapet på norske Martine Vik Magnussen (23).

Journalisten som jobber i en stor jemenittisk avis, vil ikke navngis grunnet frykt for konsekvenser. Derfor blir han omtalt som «Muhammed» i artikkelen.

Muhammed har snakket med flere av Farouks nære familiemedlemmer, deriblant fetteren. Men ingen av kildene blir navngitt i artikkelen grunnet sikkerhetsmessige årsaker.

Hotellets beste suite
Ifølge Muhammed skjulte Farouk seg på farens femstjerneshotell Taj Sheba i Jemens hovedstad Sana'a over en lengre periode i fjor høst. Farouk skal ha bodd på hotellets beste og største suite.

- Vi ble fortalt at Farouk ønsket seg dette rommet fordi det hadde en fin utsikt ut mot hotellets svømmebasseng. Så det vi gjorde var å forsøke å ta oss inn i suiten for å ta bilder. En av reporterne mine måtte utgi seg for å være en hotellkunde og tok bilder av suiten med et mikrokamera, sier Muhammed.

- Ett av bildene er av soverommet der Farouk angivelig skal ha bodd i en lengre periode for to måneder siden. I tillegg tok vi bilder av suitens stue og utsikten mot svømmebassenget, sier Muhammed.

Det er ikke kjent hvor Farouk befinner seg på det nåværende tidspunkt.

Faren er en av Jemens mektigste og rikeste personer. Shaher er svært mediesky og er en nær venn av landets president.

Klikk på bildet for å forstørre.

Han grunnla selskapet Shaher Trading i 1964. Selskapet er involvert i virksomheter innen olje, brus, turisme og eiendom. I Jemen går han under tilnavnet «Sukkerkongen».

Overfalt av vaktene
Muhammeds fotograf har forsøkt å ta bilde av «festningen» til faren, men ble overfalt av vaktene til Shaher. Det førte til at fotografen måtte på sykehus for å få behandling.

- Til tross for presset og vanskelighetene han ble utsatt for, så klarte han likevel å ta et bilde fra siden av huset. Jeg var i utgangspunktet overrasket over at han i det hele tatt klarte å ta et bilde, sier Muhammed.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Metropolitan Police

I tillegg fikk Muhammed og hans medarbeidere tatt bilder av farens hotell Taj Sheba og farens bank, International Bank of Yemen, som er den største privateide banken i landet.

- Du må forstå at demokratiet er veldig begrenset, og det er ikke like lett å ta bilder av slike steder som det er innenfor Den europeiske unionen, sier han.

- Shaher Abdulhaks hus har flere vakter enn det flere lands presidentpalasser har. Jeg så flere vakter som omringet huset hans enn det jeg så utenfor Det hvite hus i Washington D.C., sier Muhammed.

Etterlyser bevis fra Storbritannia
Britiske myndigheter etterlyser Farouk Abdulhak i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen i London 16. mars i fjor. Men Jemen, som ikke har noen utleveringsavtale med Storbritannia, nekter å utlevere Farouk til britiske myndigheter.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi venter på at britiske myndigheter kan sende over papirene i saken til våre myndigheter slik at vi kan stille ham for retten i Jemen, sier Jemens ambassadør til Norge, Nageeb Ahmed Obeid.

Klikk på bildet for å forstørre.

Verken Norge eller Storbritannia vil overlevere bevismaterialet til jemenittiske myndigheter fordi landet praktiserer dødsstraff. Jemen vil på sin side ikke gi noen garantier om at dødsstraff ikke vil bli gitt hvis Farouk blir kjent skyldig i drapet.

Les Nettavisens intervju med ambassadøren her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.