Gå til sidens hovedinnhold

- Historisk feil å ikke deportere Arafat

Ariel Sharon har gjort en historisk feil ved ikke å deportere president Yasser Arafat fra de palestinske områdene, mener Israels forsvarsminister Shaul Mofaz.

- Jeg mener vi de siste tre årene har gjort en historisk feil ved ikke å sende Arafat i eksil, fordi han er en terroristleder som leder terroraktiviteter og oppvigleri mot den israelske stat, sier Mofaz til den britiske avisen The Daily Telegraph.

Den israelske forsvarsministeren har tidligere offentlig tatt til orde for å likvidere palestinernes president, men ble da irettesatt av statsminister Sharon.

På direkte spørsmål om han fortsatt går inn for å likvidere Arafat, svarer han nå unnvikende.

- Det er ulike syn på dette. For å være helt ærlig så har enkelte, under de diskusjonene vi har hatt, ment at det vil være farligere å ha Arafat på utsiden enn å ha ham innenfor, sier Mofaz.

Akkurat nå er det ifølge den israelske forsvarsministeren ingen av medlemmene i Sharons regjering som mener at Arafat bør likvideres.

- Vi snakker ikke om å likvidere ham. Vi snakker om å sende ham i eksil, sier Mofaz til The Daily Telegraph.

Mofaz, som var forsvarssjef fram til 2002, er en omstridt person i Israel. Noe av det siste han gjorde som forsvarssjef var å innlede en omfattende kampanje for å likvidere palestinske ledere og aktivister. Praksisen kostet mange uskyldige palestinere livet, og høstet unison fordømmelse internasjonalt.

(NTB)

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene