RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- HIV skapt for å utrydde svarte

Sist oppdatert:
Vinner av Nobels fredspris, Wangari Maathai, mener at HIV og aids er et biologisk våpen utviklet for å utrydde den svarte rase.

Fredag ble det kjent at den kenyanske miljøforkjemperen er tildelt Nobels fredspris. Men nå vekker hennes syn på aids oppsikt. I et intervju med avisen East African Standard, hevder hun at HIV er et biologisk våpen utviklet for å utrydde den svarte befolkningen.

Journalisten Amos Kareith i East African Standard sier til TV 2 at Maathai også har gjentatt påstandene på en pressekonferanse etter at tildelingen av fredsprisen ble kjent.

- Vi vet at de utviklede landene bruker biologisk krigføring og overlater gevær til primitive folk. De har ressurser til dette, sier hun i intervjuet med avisen.

- Ikke være naive. Aids er ingen forbannelse fra Gud til afrikandere eller svarte. Det er et redskap for å kontrollere dem, laget av ondskapsfulle forskere, men vi vet ikke nøyaktig hvem som står bak, sier Maathai videre.

Hiv-viruset skal angivelig stamme fra aper i Kongos jungel. Maathai spør hvorfor lokalbefolkningen ikke ble rammet av viruset før på 1980-tallet.

- Kondomer holder ikke
Hennes konklusjon er at aids er planlagt av forskere, hvis eneste mål er å utrydde noen raser fra jordens overflate, hevdet hun på en konferanse i hjemlandet. Hun hevdet også at kondomer ikke er nok for å stanse viruset.

- Dersom en lege som opererer en hiv-smittet pasient tar på seg tre par hansker under operasjonen, hvordan skal da bare én kondom kunne hindre sykdommen? Det er velkjent at disse innretningene ofte sprekker, sier Maathai.

Journalisten Amos Kareithi East African Standard sier til TV 2 at Maathai også har gjentatt påstandene på en pressekonferanse etter at tildelingen av fredsprisen ble kjent.

Ukjent for Nobelkomiteen
Nobelkomiteen kjenner ikke til uttalelsene fra Maathai.

- Dette kjenner jeg ikke til. Jeg var ikke klar over dette, sier Nobelkomiteens leder Ole Danbolt Mjøs til NTB.

Han vil ikke kommentere uttalelsene før han har undersøkt dem nærmere.

- Jeg må se hvordan dette er formulert. Dette er såpass viktige saker at jeg må se nærmere på det før jeg kan gi noen kommentarer, sier han.

Danbolt Mjøs sier at Nobelkomiteen undersøker så mye den kan om fredspriskandidatene, men aids-uttalelsene har komiteen ikke kjent til før den valgte å gi fredsprisen til Wangari Maathai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere