RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hjelp, jeg aner ikke hvem jeg er

Foto: faksimile/Findingbenjamin.com
Sist oppdatert:
Benjamin har ingen erindringer fra livet før han ble funnet naken og blodig bak Burger King.

Amerikaneren Benjamin Kyle ble funnet naken, blodig, bevisstløs og forslått ved noen søppelkasser bak en Burger King-restaurant i Atlanta, Georgia for åtte år siden.

Det største problemet til Kyle er at han lider av hukommelsestap. Han har ingen erindringer fra livet sitt før han ble funnet i 2004. Verken han selv eller noen andre aner hvem han egentlig er.

- Jeg har ingen anelse om hvem jeg er. Jeg husker ikke. Jeg aner ikke hvordan jeg havnet der, sier han i et intervju med ABC News.

Da han våknet opp på sykehuset, var alt blankt. Men han hadde en fornemmelse av at fornavnet hans var Benjamin. Derfor tok han navnet Benjamin Kyle, som har samme initialene som Burger King.

- Jeg er usynlig
I åtte år har han forsøkt å finne sin egen fortid, men så langt uten å lykkes. Uten en identitet har han ikke anledning til å få personnummer, førerkort, identitetskort, bankkonto eller kredittkort. Alt dette hindrer ham fra å få en ordentlig jobb. Han kan ikke engang låne en bok på biblioteket.

- I bunn og grunn så eksisterer jeg ikke. Jeg er en vandrende og snakkende person som er usynlig for byråkratiet, sier Benjamin.

- Når du tenker på det, så er det egentlig ganske patetisk om ingen leter etter noen som er savnet, sier han.

Les flere urikssaker fra Nettavisen:

Arbeidsledig og hjemløs
Benjamin fikk mye medieoppmerksomhet da han stilte opp i et talkshow og flere avisintervjuer for å fortelle sin historie for to år siden. Han har også tatt DNA-prøver, saumfart militærarkiver og sjekket fingeravtrykkene sine opp mot en nasjonal database. Det føderale politiet FBI har også etterforsket saken. Men ingenting har gitt ham noen flere svar på hvem han egentlig er.

De siste åtte årene har Benjamin vært arbeidsledig og hjemløs. Men den siste tiden har han fått en midlertidig jobb på en restaurant, og har fått midlertidig husly i en bod.

Nå håper han at en internettkampanje og en dokumentarfilm vil bidra med flere svar.

Underskriftskampanje
Internettkampanjen er en underskriftskampanje med anmodning til Det hvite hus om å gi Benjamin et nytt personnummer. Han trenger 25.000 underskrifter innen 25. desember dersom Det hvite hus skal vurdere anmodningen.

Benjamin antas å være i midten av 60-årene. Det eneste han husker fra fortiden er et vagt barndomsminne om at han kanskje vokste opp i delstaten Indiana.

Kritiske røster har sådd tvil om historien til Benjamin faktisk er sann, men han benekter at hukommelsestapet er oppspinn.

- Jeg har ingenting å tjene på dette, sier han.

Kilder: ABC News, New York Daily, Findingbenjamin.com, Daily Mail.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere