*Nettavisen* Nyheter.

- Hjelp ofrene etter jordskjelvet

Foto: (AFP/Al-Jazeera/Scanpix)

Al-Qaida-leder Ayman al-Zawahri ber muslimer hjelpe de jordskjelvrammede - til tross for Pakistans «forhold til USA».

23.10.05 17:40

Det er på en video som ble spilt på tv-kanalen Al-Jazeera søndag, at al-Qaida-lederen kommer med oppfordringen, melder Ap.

- Dere må yte så mye hjelp dere kan til jordskjelvofrene, uavhengig av (Pakistans president Pervez) Musharrafs forhold til amerikanerne, sier al-Zawahri på videoen.

Al-Zawahri har tidligere stemplet Musharraf som en «forræder» mot den muslimske nasjon, og krever at presidenten blir kastet.

- Skulle gjerne deltatt
Pakistanske tropper samarbeider med USA i jakten på al-Zawahri og Osama bin Laden som trolig skjuler seg i fjellene på grensen mellom Pakistan og Afghanistan.

- Muslimer må strekke ut en hånd og hjelpe sine pakistanske brødre, og det haster, sa al-Zawahri på den korte tapen som ble spilt på Al-Jazeera.

Al-Zawahri sa også at han gjerne selv skulle deltatt i hjelpearbeidet etter jordskjelvet som 8. oktober drpte rundt 79.000 mennsker og ødela hjemmene til ytterligere 3,3 millioner.

- Så mye jeg skulle ønske at jeg kunne være hos dere, kjære brødre, men amerikanske agenter hindrer oss, sa al-Zawahri.

170 millioner i dusør
Tapens autensitet er ikke bekreftet. Men ved å spille inn tapen, avkrefter al-Qaida-lederen ryktene om at han skal ha omkommet i jordskjelvet.

USA har satt en dusør på al-Zawahris hode pålydende 170 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag