- Hjelpen blir ulikt fordelt

- Når jeg spør kvinnene om de føler at hjelpen blir rettferdig fordelt, svarer de kraftig og samstemt nei, skriver Redd Barnas Elin Kjørholt i bloggen sin fra Pakistan. Les mer her.

22.11.05 19:03

Elin Saga Kjørholt (28) er jurist, og engasjert av UNHCR (FN-byrået for flyktninger) i tre måneder. Hun holder til i byen Mansehra nord for Islamabad, ved inngangen til Kashmir.

I forrige uke kom hun fram til Bataram, som ligger nær senteret av jordskjelvet som rammet Pakistan. Her ble hun innkvartert i telt fra det danske sivilforsvaret.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (TV2 Nettavisen)

Elin har blant annet ansvaret for trening av lokalansatte og medarbeidere fra hæren til å ta vare på barn, eldre, kvinner og funksjonshemmede i Bataram.

- Barna er engstelige. Bare noen løper på bakken og de kjenner det, begynner de små barna og gråte å ropepå moren sin, skriver Elin i bloggen sin.

Hun legger vekt på at det er kvinnene som viderebringer viktig informasjon til barna sine. Samtidig føler de at hjelpen som gis blir skjevt fordelt.

Les mer om Redd Barnas arbeid i katastrofeområdet her og hvirdan du kan hjelpe (ekstern lenke)

- Når jeg spurte kvinnene om de følte at hjelpen til nå var rettferdig fordelt, svarte de kraftig og samstemt nei. Øynene bak sjalene lyste av et engasjement jeg sjelden har sett, og som påvirket meg veldig, skriver Elin.

Les hele bloggen her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.