RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hjernen yngre enn kroppen

(Politiet/Scanpix)
Sist oppdatert:
Drosjesjåføren som kjørte Mijailo Mijailovic etter drapet på Anna Lindh, synes tiltalte virket naiv. - Jeg fikk inntrykk av at hjernen hans var yngre en kroppen, sa sjåføren i retten mandag.

Den tredje og siste dagen under rettssaken mot Mijailo Mijailovic ble mandag morgen innledet med vitneforklaring fra drosjesjåføren som kjørte Mijailovic hjem til Tullinge etter drapet.

Han forklarte hvordan han på den 40 minutter lange turen forsøkte å få i gang en samtale med Mijailovic.

Redd for betalingen
- Ja, jeg pratet hele tiden ettersom jeg var redd for ikke å få betalt. Vi så politibiler og jeg nevnte at Anna Lindh hadde blitt angrepet. Men jeg synes ikke han reagerte. Siden forlot vi det temaet. Han nevnte at han ikke hadde vært sammen med noen jente siden 1999. Han lurte på hvilket utested han burde gå på. Og ja, jeg sa at det går bra med hvilket utested som helst, forklarte sjåføren i retten.

I politiavhør skal sjåføren ha sagt at Mijailovics «hjernen virket yngre enn kroppen».

- Ja det sa jeg, det er mine ord, sa sjåføren da Mijailovics forsvarer Peter Althin spurte om utsagnet.

Senere mandag skal aktoratet og forsvarer Peter Althin holde sine avslutningsprosedyrer. Aktor vil legge ned påstand om livstids fengselsstraff etter tiltalen om overlagt drap. Althin på sin side vil hevde at Mijailovic ikke hadde til hensikt å drepe Anna Lindh, og at han derfor må frifinnes for tiltalen.

Må trolig undersøkes
Trolig vil Stockholms tingsrätt beslutte at Mijailovic skal gjennomgå en rettspsykiatrisk undersøkelse, som kan gi svar på om Mijailovic led av en alvorlig sinnslidelse da han stakk ned og drepte Sveriges utenriksminister Anna Lindh 10. september i fjor.

Dersom retten ikke krever en slik undersøkelse vil rettssaken avsluttes i dag, og retten vil opplyse når en dom vil foreligge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere