RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hjernevasket til å drepe av pastoren

Sist oppdatert:
Svensk politi tror at pastor Helge Fossmo hjernevasket barnepiken til å drepe hans kone, gjennom bibelsitater og religiøse hentydninger.

Den 26 år gamle barnepiken innrømmet tidlig at det var hun som tok livet av pastor Helge Fossmos kone Alexandra. Men i avhørene peker barnepiken på Helge Fossmo som hjernen bak drapet, skriver Aftonbladet.

Politiet mistenker at drapet var nøye planlagt av pastoren. I avhør har barnepiken fortalt om lange samtaler med pastoren i tiden før drapet, der de to snakket om livet og døden. Gradvis klarte pastoren å overtale barnepiken til å utføre drapet, tror politiet.

- Samtalene handlet delvis om bibelsitater og religiøse hentydninger, sier en kilde.

- Hun har i avhørene fortalt om detaljer der det er åpenbart for tilhøreren at hun er blitt manipulert. Hun snakker åpent og navngir pastoren, sier kilden til Aftonbladet.

Innser det først nå
Politiet tror ikke at barnepiken har skjønt at hun er blitt manipulert, men at hun først nå begynner å innse det.

Allerede i november angrep barnepiken Alexandra Fossmo for første gang, men hun klarte da å forsvare seg. Barnepiken ble utstøtt fra forsamlingen i Knutby, men politiet vet at hun fortsatte å ha kontakt med pastoren via telefon.

- Han fortsatte å drive henne til å utføre dåden, sier Aftonbladets kilde.

Mistenkt for nytt drap
Pastor Helge Fossmo ble onsdag også mistenkt for drapet på sin første kone Helene Fossmo, som døde i 1999. Den gang konkluderte politiet med at det var en ulykke, men etter drapet på hans andre kone bestemte politiet seg for å etterforske saken på nytt.

De har funnet at Helene Fossmo var neddopet da hun døde, og en rekonstruksjon av dødsfallet skal ha avslørt opplysninger som gjør at politiet nå tror det var pastoren som drepte henne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere