RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PIERRE ANDRIEU (Afp)

- Hjernevasket til å gi fra seg 33 mill.

Sist oppdatert:
Overklassefamilie hevder de ble lurt til å tro at de tilhørte en eldgammel orden som bekjempet onde krefter.

En fransk aristokratisk familie ga bort 4,5 millioner pund (33 millioner kroner) til en britisk svindler, som hevdet han var en hemmelig agent på et oppdrag for å redde menneskeheten.

Den britiske svindleren, Thierry Tilly (48), risikerer en maksimumsstraff på ti års fengsel om han blir funnet skyldig for bortføring, svindel, vold og psykisk overgrep på den franske de Vedrines-familien.

Han erkjenner ikke straffskyld.

Den tiltalte, som har base i Oxford, skal ha hatt relasjoner til den rike overklassefamilien i et tiår, og svindlet dem for millioner.

Les også disse sakene:

Hemmelig agent
Tilly skal ha overbevist elleve medlemmer i de Vedrines-familien om at han var en hemmelig agent som jobbet for Nato, og representerte en eldgammel orden som bekjempet onde krefter.

Han anklages for å ha hjernevasket familiemedlemmene til å tro at de var ofre for et internasjonalt plott, og at han var den eneste som kunne redde dem.

- Han påsto at han tilhørte en overordnet hemmelig organisasjon, som kunne ordne opp i alt og som hadde direkte forbindelser til USAs president, sier Ghislaine Marchand (58) som er medlem av den franske, aristokratiske familien.

- Vi var redde for alt og alle. Vi var så paranoide at vi ikke klarte å tenke klart, sier hun i et intervju med fransk radio.

Eldgammel orden
I syv år fra 1999 ga familiemedlemmene opp sine liv for å leve i skjul i familieslottet i Monflanquin øst for Bordeaux.

Den tiltalte skal ha overbevist familien om at de var medlemmer av en eldgammel orden, «The Balance of the World», som kjempet mot ondskap.

Tilly ga seg ut for å være en hemmelig Nato-agent som jobbet for organisasjonen «Blue Light Foundation». Det ble sagt at organisasjonen hadde i oppdrag å beskytte ordenen «The Balance of the World», ifølge rettsdokumentene.

Til tross for at familien består av velutdannede individer med viktige jobber som gynekologer og industriherrer, så trodde de på ham.

Brøt kontakt med venner og familie
Tilly skal ha overbevist familien om at de hadde eldgamle fiender, og fikk dem til å bryte kontakt med venner, bekjente og familiemedlemmer som skeptiske til den tiltaltes påstander. Noen av familiemedlemmene flyttet også til Oxford for å være i nærheten av Tilly .

Rettssaken mot 48-åringen startet mandag denne uken i Bordeaux, Frankrike. I retten ble det sagt at Tilly, som hevdet han var en etterkommer av den østerrikske kongefamilien, hadde hjernevasket tre generasjoner i de Védrines-familien etter å ha søkt på en jobb som rengjører i familiebedriften.

Klikk på denne Like-knappen for å bli venn med Nettavisen og samtidig gi en krone til Natteravnene:

- En løgner og bedrager
Noen av familiemedlemmene hevder de også ble bortført av Tilly og ble utsatt for fysisk og psykisk vold.

- Tilly er en løgner og bedrager, sier Ghislaine de Védrines, som er én av elleve familiemedlemmer som angivelig ble lurt av den tiltalte.

- Jeg vet altfor godt hvordan han forsøker å lure folk, sier Ghislaine de Védrines.

- Han kidnappet oss, fortalte oss skrøner og satte oss opp mot hverandre.

Solgte unna eiendom
Familien solgte unna eiendom, aksjer, møbler og smykker til en verdi av 33 millioner kroner. Pengene ble gitt til Tilly, som angivelig skulle bruke dem til å bekjempe onde krefter.

Jacques Gonzalez (65) er også tiltalt for å ha medvirket i svindelen. Ifølge påtalemyndigheten er det han som har tatt mesteparten av pengene familien ga fra seg. Han risikerer fem års fengsel om han blir funnet skyldig i medvirkning.

Både Tilly og Gonzalez sier at den franske overklassefamilien ga bort pengene av egen fri vilje.

Det er satt av to uker til rettssaken.

Kilder: The Telegraph, The Times.

Mest lest på Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere