*Nettavisen* Nyheter.

- Hobbiten er menneske

Foto: (AP/Scanpix)

Levningene av mini-menneskene som ble funnet i Indonesia, er nettopp små mennesker og tilhører ikke en annen rase, mener en fremtredende forsker og steinalder-antropolog

28.11.04 13:02

Han avviser australske forskeres påstand om at levningene av de rundt en meter høye individene, tilhører annen rase.

Australske forskere konkluderte tidlig med at de sju fossile levningene av bittesmå folk med appelsin-store hjerner på øya Flores i Indonesia, tilhørte en hittil ukjent menneskerase.

Den nye rasen fikk navnet homo floresiensis etter øya der den ble funnet, men nå mener en indonesisk forsker at det ikke dreier seg om mer enn en undergruppe av homo sapiens.

Dermed kan de såkalte hobbitene klassifiseres sammen med pygméer og aborginere, andre raser av den moderne menneskearten som er fysisk ulike de tre hovedrasene.

- Alt peker i retning av Homo sapiens, spesielt tennene. Tennene i øvre og nedre kjeve er klart sapienske, uttaler paleoantropologi-professor Teuku Jacob ved Yogyakarta's Gadjah Mada-universitetet i Indonesia.

Professoren mener også at de australske forskerne har bommet på kjønnet til det best bevarte skjelettet. Han mener det er en mann, ikke en kvinne.

Professor Richard Roberts ved Universitetet i Wollongong i Australia slår tilbake mot Jacob, og mener han trolig vil skifte standpunkt om han fikk anledning til å undersøke levningene, skriver nyhetsbyrået AP.

Flores-hobbitene har fått tilnavnet etter de dverglignende karakterene fra J.R.R. Tolkiens fantasy-historier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag