*Nettavisen* Nyheter.

- Holder 60 gisler

Foto: ScanpixAP Photo/Saudi Gazette

- Terrorister holder mellom 45 og 60 gisler, de fleste utenlandske borgere, i et boligkompleks i den saudiarabiske byen al-Khobar, der 16 personer ble drept tidligere i dag.

29.05.04 22:05

Ifølge talsmenn for saudiske sikkerhetsstyrker holdes mellom 45 og 60 personer som gisler. De fleste av disse er utlendinger, melder AP. Sikkerhetsstyrkene stormet en bygning i boligkomplekset i ettermiddag, og kveld pågår det fortsatt kamper inne på området.

Ifølge AFP skal sikkerhetsstyrkene nå være i ferd med å forberede seg på å storme bygningene der gislene holdes. Andre beboere i komplekset blir evakuert

En svensk statsborger skal være blant de drepte, mens en norsk familie også holdt på å havne midt i skuddlinjen men ble stoppet av politiet i siste liten.

- Det er mange italienere, amerikanere og borgere fra arabiske land blant gislene, sier daglig leder i boligkomplekset Oasen lørdag kveld, ifølge NTB-Reuters.

Ifølge sikkerhetskilder er de arabiske gislene kristne.

Tre nederlandske gisler ble satt fri lørdag kveld etter å ha blitt tatt til fange av terrorister i Saudi-Arabia, opplyser det nederlandske utenriksdepartementet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Flere vestlige statsborgere var blant de minst 16 som ble drept i en rekke samordnede angrep i et boligområde i al-Khobar nordøst i Saudi-Arabia lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.