RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Holder ingen nordmenn fanget

Foto: EPA/Stefan ZAKLIN
Sist oppdatert:
De amerikanske okkupasjonsmyndighetene i Irak avviser overfor TV 2 Nettavisen at en 43 år gammel nordmann holdes i fangenskap i Irak.

- Ifølge politimyndighetene holdes ingen nordmann i arrest i Irak, får TV 2 Nettavisen opplyst i en epost fra pressekontoret ved Coalition Joint Task Force 7 i Irak tirsdag kveld.

Frivillig i landet
Ifølge meldinger tirsdag har en norsk statsborger med iransk bakgrunn vært internert i en leir som kalles Ashraf i rundt ett år. Mannen tilhører en gruppe som kjemper mot regimet i Iran.

UD har tidligere etterlyst informasjon om mannen, som kom til Norge i 1988 og har fikk norsk statsborgerskap i 1995. I 1998 dro han tilbake til Irak.

Mannens advokat, Trond Olsen Næss sier til TV 2 Nettavisen at hans klient oppholder seg i leiren frivillig, men at han frykter å bli sendt til Iran.

Frykter tortur og dødsstraff
- Min klients primære ønske er å være i Irak og å få garantier for at han ikke blir deportert til Iran, sier Næss.

Advokat Næss ble kontaktet av 43-åringens familie i desember, da det irakiske styringsrådet ville deportere hele gruppen til Iran, der de vil risikere tortur og dødsstraff på grunn av sitt engasjement i MKO.

Illustrasjonsbilde: Amerikansk soldat i Irak

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere