*Nettavisen* Nyheter.

- Holder tilbake atom-informasjon

Foto: (EPA)

Landene i Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) ble lørdag enige om en resolusjon som kritiserer Iran for å holde tilbake informasjon om sine kjernefysiske aktiviteter.

Resolusjonsteksten er ennå ikke formelt godkjent.

USA ønsket at teksten skulle inneholde forslag til straffetiltak mot Iran, mens flere andre land ønsket å inkludere heder til den iranske regjeringen for dens samarbeidsvilje.

– Den iranske regjeringen kommer til å fortsette samarbeidet med IAEA uansett hva slags resolusjon organisasjonen kommer fram til, sier den iranske ambassadøren i Østerrike i en kommentar til nyhetsbyrået AFP.

Avtalen kommer etter en uke med forhandlinger om resolusjonsforslaget, som opprinnelig ble lagt fram av Australia og Canada, støttet av USA. Ifølge diplomater gikk de tre landene med på en oppmykning av teksten for å tilfredsstille de 13 alliansefrie landene i IAEA-styret, som har i alt 35 medlemsland.

Nokså overraskende ble det fredag kjent at Iran har utsatt til slutten av april en rekke viktige inspeksjoner fra IAEA som skulle ha funnet sted neste uke. Etter at IAEA kom fram til en resolusjon lørdag, ombestemte de iranske myndighetene seg og vil la inspektørene komme tidligere enn slutten av neste måned.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.