*Nettavisen* Nyheter.

- Hunden min forstår meg helt og fullt

FORSTÅR: Hunden forstår alt eier sier - og omvendt - det mener hver femte amerikaner. Foto: Flickr (Flickr)

... det sier en av fem amerikanske dyreeiere i undersøkelse om kjæledyr.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

En undersøkelse av GfK Roper gir ny innsikt i amerikanernes forhold til dyr. Undersøkelsen viser blant annet at amerikanere er mer begeistret for hunder enn katter, noe som i seg selv ikke er all verdens interessant.

Av de spurte med kjæledyr sa 74 prosent at de hadde hund, mens 46 hadde katt. Andre undersøkelser har vist det motsatte, nemlig at flere har katt en hund.

Statistikken er altså ikke feilfri, man kan hevde at slikte undersøkelser ikke bare unødvendige, men også direkte feilaktige.

Les også: Pisk eller gulrot til hunden?

Les også: – Hunder er bedre enn katter

Egen hund - andres kattekrek
Undersøkelsen viser også at hundeeiere er skeptiske til katter, mens katteeiere synes hunder er helt i orden, skriver Baltimore Sun. Om ikke annet bekrefter altså undersøkelsen noe katteeiere alltid har ment, nemlig at hundeeiere er intolerante mot andre dyr enn hundene sine.

Egen hund og andres kattekrek.

Menn er mindre begeistret for katter enn damer, og gifte menn eller menn med minoritetsbakgrunn er overrepresentert blant de som synes katter er noe herk.

Les også: Hva sier hunden egentlig?

Les også: – Dyrekos gir deg et lengre liv

Hunden min forstår meg!
Har du et kjæledyr, vil du kanskje mene at pus eller Passop forstår alt du sier. Det mener også 19 prosent av de som deltok i undersøkelsen, og 18 prosent hevder å forstå alt kjæledyret ønsker å fortelle.

Nesten halvparten av de som deltok mente at dyr og eier forsto hverandre i stor grad.

Den økonomiske krisen rammer dyreeiere som alle andre, men bare 15 prosent vil redusere forbruket på kjæledyret, og litt under halvparten av de spurte kunne fortelle at også dyra får julegaver.

Diskusjonen fortsetter
Man kan være uenig med både hundeeiere, katteelskere, statistikere, dyrejournalister og amerikanere, men to ting er sikkert.

Det ene er at kjæledyr gjør hverdagen bedre for de aller fleste eiere, og det andre er at man ikke blir enige om hvilket dyr som er best.

Undersøkelsen forteller også at mange er veldig fornøyde med å ha både katt og hund, og at dyra noen ganger går flott overens. Som her.

Se video under!

HTML EMBED

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten. Bestill her, kr 279 for seks utgaver:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.