RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hvem kan fjerne hornet mitt?

Sist oppdatert:
Dette hornet skaper hodebry for 93-åringen Ma Zhong Nan.

Hornmannen fra Kina fikk en mystisk utvekst i bakhodet etter at han fikk et lite kutt mens han kjemmet håret. Ut av såret har det nå vokst et ti centimeter langt horn, som står opp fra bakhodet til Ma Zhong Nan.

Hornet begynte å vokse for om lag fem år siden. I alle årene han har gått med hornet, har han ikke brydd seg nevneverdig om det. Men for drøye tre uker siden begynte det å klø voldsomt. Nå er kløingen blitt så plagsom, at Ma Zhong Nan har oppsøkt legehjelp.

Les flere artikler fra Nettavisen her

Legene klør seg i hodet
Hornet fikk imidlertid legene i Kina til å klø seg i hodet i ren forundring. De aner rett og slett ikke hva som har forårsaket den oppsiktsvekkende utveksten. Derfor har hornmannens familie gått til media med 93-åringens historie, i håp om at leger andre steder i verden kan hjelpe.

Hornmannen deler skjebne med den indonesiske tremannen Dede, som heller ikke får legehjelp i hjemlandet for sin mystiske sykdom som får kroppen til å se ut som et gammelt tre.

Hornrekord: 14 centimeter
Dette er ikke første tilfelle av hornmennesker. Det første dokumenterte tilfellet ble oppdaget på 1500-tallet, og i 1930 ble «Wang - den menneskelige enhjøringen» berømt for sitt 14 centimeter lange horn.

Både Wang og Ma Zhong Nan er kinesere, og tidligere i år sto en 95 år gammel kinesisk kvinne og fortalte om et horn hun hadde fått i panna.

- Jeg har ikke noe ubehag med det, men det er litt i veien for synsfeltet mitt, fortalte hun ifølge Ananova i mai i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere