RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hvor er alle sammen?

Sist oppdatert:
Generalsekretær Kofi Annan fløy fredag over Aceh i det flomherjede Indonesia og uttrykte bestyrtelse over det han så. - Hvor er alle menneskene? utbrøt FN-sjefen.

Flyturen over den flomrammede Aceh-provinsen ga generalsekretæren et tydelig bilde av jordskjelvet og tsunamibølgens herjinger 26. desember.

- Jeg har aldri sett slike fullstendige ødeleggelser, mil etter mil. Man spør seg, hvor er alle menneskene? sa Kofi Annan til reportere etter en helikoptertur over Aceh-provinsen nord på Sumatra, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Også USAs utenriksminister Colin Powell uttrykte sjokk over omfanget av katastrofen da han besøkte et annet hardt rammet land, Sri Lanka. Han besøkte den sørlige delen av landet der flodbølgen krevde 30.000 menneskeliv.

For å hjelpe de rammede landene på fote igjen, har utenriksministrene fra G7-landene lovet å gi utsettelse på tilbakebetalingen av gjeld.

Mens hjelpearbeidere forsøker å nå de mange flomrammede i isolerte deler av Sumatra, justerte myndighetene i Jakarta opp antallet på omkomne med 7000. Indonesia står dermed oppført med 101.318 av totalt mer enn 153.000 omkomne i de 13 landene som er rammet av tsunami-katastrofen, ifølge Reuters.

FN advarer mot epidemier i kjølvannet av flodbølgekatastrofen og frykter at titusener kan dø som en følge av mangel på rent vann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere