*Nettavisen* Nyheter.

- Hvor er mamma?

Foto: Ivan Milutinovic (REUTERS)

Lille Tijana falt ut av mammas pung.

Denne lille kengurubabyen fikk en traumatisk start på livet og må nå få hjelp av mennesker for å holde seg i live, melder Reuters.

Vesle Tijana kom nylig til verden i en dyrehage i Beograd i Serbia, og inntil for et par dager siden levde hun et godt beskyttet liv i pungen til mammaen sin.

Men så ble mamma skremt av en emu, og i flukten fra den skremmende fuglen falt lille Tijana ut av pungen.

Må bo i respirator
Små kengurubabyer kan egentlig ikke overleve på utsiden av mammaens pung, og eneste løsning for Tijana var derfor å bo i en spesiallaget respirator.

Her holdes temperaturen konstant ved 35 grader, og i tillegg har dyrepasserne laget en stoffpung slik at de kan bære med seg den vesle kenguruen.

Flyr inn melk
Men det er ikke bare respiratoren som er nødvendig for at lille Tijana skal overleve.

Hver andre time mates hun med spesialmelk som blir fløyet inn fra USA og Tyskland. Senere vil dyrehagen trolig også motta melk fra den australske ambassaden i Serbia.

Kengurubabyer krabber rett inn i mammas pung etter fødsel. Her tilbringer de i gjennomsnitt de første 190 dagene krøllet sammen, før de begynner å utforske verden utenfor.

Først etter rundt 235 dager forlater babyen pungen for godt, og det tar vanligvis ytterligere et par måneder før de blir helt selvstendige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag