RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- I ambulansen for å drepe

Sist oppdatert:
Den norske pastoren Helge Fossmo (32) satt ved siden av den skuddskadde 30-åringen på vei til sykehuset. Politiet mistenker at Fossmo ble med i ambulansen for å ta livet av 30-åringen.

Pinsevennpastoren Helge Fossmo ble onsdag pågrepet sammen med en kvinne han har et kjærlighetsforhold til. Begge er mistenkt for drap eller medvirkning til drap på pastorens kone Alexandra Fossmo (23).

Den mistenkte kvinnen var gift med 30-åringen som ble skutt i nabohuset i svenske Knutby samme kveld som Alexandra ble drept.

Fikk sitte ved siden av
Da den skadde 30-åringen ble kjørt til Akademiska sjukhuset i Uppsala, satt Helge Fossmo i ambulansen. Politiet mistenker at pastoren hadde til hensikt å ta livet av den skadde.

- Det kan være mulig at han håpet å få en sjanse til å bringe ham til taushet for godt, sier en politietterforsker til avisen Upsala Nya Tidning.

Den drapssiktede pastoren satt - etter eget ønske - ved 30-åringens side hele veien til Akademiska. Da sykebilen kom frem, ble han værende på sykehusområdet.

Senere ble pastorens 23 år gamle kone funnet drept, og flere politibiler kjørte til sykehuset. Ifølge avisens politikilder ble Fossmo funnet på området i en forvirret tilstand.

Tidlig mistanke
Morgenen etter ble Fossmo avhørt. Allerede da skal politiet ha hatt mistanke om at han hadde en tilknytning til drapet på kona og drapsforsøket på 30-åringen.

Fossmo og kvinnen han skal ha hatt et kjærlighetsforhold til, ble pågrepet i en omfattende politirazzia onsdag.

- Det er på det rene at de to pågrepne har et kjærlighetsforhold, sa Elin Blank hos den svenske påtalemyndigheten på pressekonferanse i Uppsala onsdag kveld.

Bank sier til Aftonbladet at det ikke finnes flere mistenkte.

Innrømmer drap
En 26 år gammel kvinne har allerede innrømmet at hun skjøt og tok livet av den 23 år gamle pastorkona. Den 26 år gamle kvinnen har også innrømmet å ha skutt den 30 år gammel mannen i nabohuset til Alexandra og Helge Fossmo.

Politiet tror kvinnen ble brukt som et redskap i et sjalusidrama.

Etter at Fossmo og kvinnen han hadde et kjærlighetsforshold til, ble pågrepet onsdag, gjennomgikk kvinnen nye avhør.

Her fastholdt hun forklaringen om at hun var alene om drapet og drapsforsøket.

Etterforsker dødsfall fra 1999
Pastorens første kone (23) ble funnet død i badekaret med store hodeskader i 1999. Kvinnen var iført nattkjole da hun ble funnet.

Ifølge VG viste obduksjonen at kvinnen ikke døde av drukning. Politiet konluderte til slutt med at dødsfallet var en ulykke. En av teoriene var at hun hadde falt i badekaret og slått hodet mot vannkranen.

- Vi vil nå etterforske dette dødsfallet på nytt, men foreløpig er ingen mistenkt for det forholdet, sier Ågren.

Pastor Helge Fossmo har tre barn på henholdsvis 5, 7 og 8 år.

- Sosialmyndighetene tar seg av barna inntil videre, sier kriminalinspektør Ågren til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere