RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- I desperat nød etter drikkevann

Monsun sørger for flom i store deler av Pakistan.
Monsun sørger for flom i store deler av Pakistan. Foto: B.K.Bangash (Ap)
Sist oppdatert:
Over fire millioner mennesker er nå rammet av flomkatastrofen i Pakistan.

Mens flommen i de nordvestlige delene av Pakistan nå begynner å minke, er vannmassene nå på vei sørover i landet og inn i nye deler av Punjab- og Sindh-provinsen, ifølge BBC News.

- Alle brønnene i den nordvestlige regionen har blitt forurenset av flomvannet, og sykdommer som kolera og diaré sprer seg, sier landets myndigheter.

4,2 millioner rammet
Pakistan er bare midtveis i regntiden, og mer regn er ventet selv om flommen allerede har herjet i over en uke. Minst 1500 har omkommet i det som regnes som den verste flommen i Pakistan på over 80 år.

Ifølge pakistanske myndigheter skal rundt 4,2 millioner mennesker ha blitt rammet av flomkatastrofen. Sør i landet blir nå også en halv million mennesker evakuert fordi monsunregnet nå kan true med nye ødeleggelser i andre deler av landet. USA har nå sendt seks helikopteret til Pakistan for å gi humanitær hjelp, skriver Sky News.

- Verre enn først antatt
Den internasjonale hjelpeorganisasjonen Leger uten grenser har fortalt Sky News at situasjonen i Pakistan har utviklet seg til å bli verre enn først antatt.

- For tre dager siden ville jeg sagt til deg at hjelpearbeidet ville vare en måned. Nå forventer jeg at det må vare i mellom tre og fem måneder, sier Leger uten grensers representant i Pakistan, Thomas Conan, til Sky News.

Avhengige av rent vann
Han påpeker at det Pakistan nå trenger aller mest er rent drikkevann.

- Vi jobber nå å med å sørge for drikkevann til 200.000 mennesker, nødvendigheter til 30.000 familier og å sette opp helsesentre på ti forskjellige steder. De trenger vann. På dette tidspunktet må alle drikke vann fra grøftekanten, noe som vil gjøre dem enda sykere.

Conan la til at den største frykten nå er at mangelen på friskt og rent drikkevann fører til kolerautbrudd.

Raser over myndighetene
Mange av de overlevende etter flommen er rasende på myndighetene for det de har oppfattet som treg respons.

Sinnet rettes i høy grad mot den pakistanske presidenten Asif Ali Zardari, som valgte å reise på besøk til David Cameron og Storbritannia, mens hans eget land er i krise.

Nå beskyldes han for å svikte landet sitt og dømmes hardt for ikke å være til stedet i denne krisesituasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere