RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke arrester ulovlige innvandrere

(TV 2 Nettavisen)
Britiske ministere ba innvandringsmyndighetene om å la være å arrestere ulovlige innvandrere for å unngå en økning i antall asylsøknader.

Ministrene fryktet at de ulovlige innvandrerne ville søke asyl og at regjeringen dermed ikke ville nå sitt uttalte mål om en reduksjon søknader, skriver Sunday Times.

Ansatte i innvandringsmyndighetene fikk derfor beskjed om at de ikke skulle pågripe innvandrerne, går det fram av e-poster fra innenriksdepartementet, som er blitt lekket til avisa.

- Skandale
Opposisjonspartiet toryene krever nå at innenriksminister David Blunkett startet en uavhengig granskning av saken.

- Denne ikke-pågripelses-praksis er en offentlig skandale, sier David Davis i tory-partiet til Sunday Telegraph.

- Disse e-postene viser at ministere gjennomførte en politikk som ble fullstendig fordervet av statsministerens løfte om å halvere tallene på asylsøkere.

Feilinformerte
Avsløringen kommer i kjølvannet av at innvandringsminister Beverley Hughes torsdag gikk av etter omfattende kritikk av dårlig dokumentkontroll som har gitt innvandrere fra Bulgaria og Romania adgang med falske papirer.

Statsminister Tony Blairs kontor opplyste at den 54 år gamle innvandringsminister Beverley Hughes gikk av etter å ha feilinformert Underhuset om saken.

- Det var klart at hun hadde gitt et feilaktig inntrykk til Parlamentet, selv om det ikke var hensikten, sa Blairs talsmann.

Innvandring antas å bli et sentralt spørsmål i neste valg, og Blair har ikke råd til å gi opposisjonen poeng for argumentasjonen om at regjeringen fører en liberal og slapp innvandringspolitikk.

(NTB-Reuters)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere