- Ikke blodkreft likevel

Arafats leger sa tidligere lørdag at han har leukemi, men de første prøvene viser noe annet.

30.10.04 21:13

Det har vært mye frem og tilbake rundt den 75 år gamle palestinske presidentens tilstand.

- De første testene viser at Arafat ikke har leukemi, sier en palestinsk diplomat til AP lørdag ettermiddag. Tidligere på dagen meldte CNN med legene til Arafat som kilde at han mest sannsynlig lider av leukemi.

Leukemi er ondartet blodsykdom i organer som produserer hvite blodceller.

Arafat behandles på militærsykehuset Hopital d'Instruction des Armees de Percy sørvest for Paris. Arafat har vært syk i to uker, og ble flydd til Paris i all hast fredag.

- Arafat var en liten tur ute av senga i dag morges, og klarte å veksle et par ord med legene, forteller palestinske kilder til AP.

Lørdag var PLO samlet for å finne ut hvordan de skal forholde seg til situasjonen som er oppstått etter det ble kjent at Arafat er alvorlig syk. PLO-møtet i Ramallah er det første uten Arafat siden slutten av 60-tallet.

Palestinske kilder nær Arafat sier til CNN at presidentens tid som leder er over, fordi han skal ikke være i stand til å ta alvorlige beslutninger.

Statsminister Ahmed Qurie har overtatt som øverste leder for den palestinske selvstyremakten, mens tidligere statsminister, Mahmoud Abbas, skal lede PLO, ifølge NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag