RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Iraks oljeminister Hussain al-Shahristani
Iraks oljeminister Hussain al-Shahristani (Scanpix)

- Ikke enige om Irak-olje

Sist oppdatert:
- Det er ikke oppnådd enighet om den nye oljeloven for Irak, understreker Oljedepartementets talsmann i Bagdad.

I helgen meldte flere nyhetsbyråer at de kurdiske selvstyremyndighetene har akseptert utkastet til en ny oljelov for irak.

- Nyhetsbyrået Ap og andre medier har meldt feil. Presidenten for selvstyremyndighetene i Kurdistan har ikke akseptert forslaget til den nye oljeloven. Massoud Barazani støtter imidlertid fremdeles forhandlingene, sier Oljedepartementets talsmann Assem Jihad til Nettavisen.

Jihad sier at en kommisjon i regjeringen vil forsette å diskutere forslaget, men at DNOs avtale i Nord-Irak må revurderes når den nye regjeringen er på plass.

- Alle tidligere kontrakter må tilpasses i forhold til den nye olje- og gassloven. Det nasjonale rådet for olje og gass som vi vil etablere kommer til å ha ansvar for å løse alle problemer i forbindelse med tidligere kontrakter, sier Assem Jihad til Nettavisen.

Irak ønsker full kontroll over de største oljefeltene i landet gjennom et nytt nasjonalt oljeselskap. Det opplyste Iraks Oljeminister Hussain Al-Shahristani til Nettavisen i januar.

Ikke dele Irak
Tidligere er det påvist store funn av gass og olje både i Nord-Irak, i sør. Nå også funnet olje og gass i de sunnidominerte områdene i det sentrale Irak. Adnan Al-Dulimi, som leder for Iraqi Tawafeq Bloc, sa til arabiske medier søndag at de forsatt imot å dele Irak inn i tre føderale deler under kontroll av kurderne i nord, sunnimuslimene i de sentrale områdene og sjiamuslimene i sør.

Her kan du lese mer om hva selvstyrmyndighetene i Kurdistan sier om nye oljeloven (ekstern lenke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere