RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke klar for fredssamtaler

Sist oppdatert:
Israels statsminister Ariel Sharon sa fredag i en telefonsamtale med Bondevik at videre fredssamtaler er uaktuelt før palestinske myndigheter får bukt med terroren mot israelere.

Sharon la fredag sterkt press på palestinerne i en samtale med statsminister Kjell Magne Bondevik. Israelernes toppleder er helt klar på at palestinerne ikke har kommet med tydelige nok tiltak mot angrep på Israel.

Kommentarene kommer som en demper på palestinske forhåpninger om å få pustet nytt liv i fredsprosessen med Midtøsten-toppmøtet i Egypt førstkommende tirsdag.

- Palestinerne gjør ikke nok
Palestinske myndigheter har uttrykt forhåpninger om at neste ukes toppmøte i Egypt, skal gi det såkalte veikartet for fred, en ny start.

Ifølge Ap sa Sharon til Bondevik at nye fredsforhandlinger forutsetter langt sterkere palestinske tiltak mot væpnede aksjoner.

- Statsministeren la vekt på at veikartet kun kan skje etter at palestinerne stopper all terroraktivitet, bryter ned terrornettverk og gjennomfører statlige reformer, heter det i en pressemelding vedrørende Sharon og Bondeviks samtale.

Representanter for israelske myndigheter har blant annet klaget på at sikkerhetsstyrker ikke har arrestert militante palestinere, eller forsøkt å sette en stopper for den omfattende våpensmuglingen de mener pågår.

Ventet våpenhvile
Fra tidligere har det vært ventet fra flere hold at møtet i Eypt skulle kunne føre til en felles våpenhvile-erklæring.

En slik erklæring er et av de første kravene i den internasjonalt anerkjente veikart-planen. I det såkalte veikartet for fred, var målet opprinnelig å få opprettet en selvstendig palestinsk stat før utgangen av 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere