*Nettavisen* Nyheter.

- Ikke lenger Madeleine-mistenkt

Foto: Scanpix

Robert Murat er ute av Madeleine-saken.

10.08.07 16:48

Britiske Robert Murat (33) er ikke lenger mistenkt i Madeleine-saken, fordi politiet ikke har klart å finne beviser som knytter ham til saken, ifølge The Times.

- Politiet følger et nytt spor, sier førstebetjent Olegario Sousa i portugisisk politi til The Times.

Ikke funnet bevis
Etter flere gjennomsøkinger av Robert Murats hus, bil og hage har politiet ikke klart å finne noen bevis som tyder på at han er involvert i Madeleines forsvinning. Murat har hele tiden hevdet sin uskyld, og sier at han var hjemme med sin mor da den lille jenta forsvant fra familiens ferieleilighet i Praia da Luz.

Klikk på bildet for å forstørre.

Portugisisk politi har hele tiden forsikret Maddies foreldre, Kate og Gerry McCann, om at de virkelig mistenker Robert Murat for å ha noe å gjøre med forsvinningen. Murat fikk status som mistenkt 14. mai, nesten to uker etter at Madeleine forsvant.

Avhørt torsdag?
Torsdag meldte portugisisk presse at Kate og Gerry McCann var kalt inn til nye avhør hos politiet. Familien hevder på sin side at de bare var i et rutinemøte med etterforskerne.

En prøve fra blodflekken som ble funnet på veggen i leiligheten Maddie forsvant fra, er sendt til DNA-analyse på et laboratorium i Storbritannia. Ifølge The Times er prøven svært liten, og dersom det lykkes labteknikerne å utføre analysen kan det ta opp til to uker før resultatene er klare.

Tidligere i uka skrev portugisiske aviser at politiet nå jobber utfra teorien om at Madeleine døde i leiligheten kvelden hun forsvant.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.