RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke mistenkt av britisk politi

Foto: AFP/Scanpix
Gerry og Kate McCann skal ikke være mistenkt av britisk politi for å være involvert i forsvinningen til Madeleine.

Verken politiet eller det britiske barnevernet mistenker ekteparet McCann for å være involvert i datterens forsvinning, hevder ekteparets talsmann Clarence Mitchell.

- Selv om Gerry og Kate er mistenkte i Portugal, så tror myndighetene her at jenta ble bortført av en fremmed, sier Mitchell til Sky News.

Overbevist
Mitchell har jobbet som både BBC-reporter og medierådgiver for den britiske regjeringen. Han innrømmer at han til å begynne med var skeptisk til ekteparets versjon, men etter å ha tilbrakt fem måneder sammen med Kate og Gerry er han overbevist om at de er uskyldige.

- Jeg har aldri sett eller hørt noe fra noen av dem som kan gi meg en grunn til å være mistenksom, sier han.

- Jeg har også fått private oppdateringer fra politiet, barnevernsmyndighetene og Online protection centre som også har beroliget meg med at myndighetene i dette landet absolutt behandler saken som en bortføring, sier Mitchell.

Formelt mistenkt
Kate og Gerry McCann ble erklært som formelt mistenkte av det portugisiske politiet i september i fjor. Foreldrenes status er fortsatt uendret, og politiets hovedteori er at foreldrene har drept jenta ved et uhell og deretter skjult liket.

Madeleine forsvant sporløst fra en ferieleilighet i Praia da Luz i Algarve 3. mai i fjor. Det har vært flere vitneobservasjoner av jenter som ligner på Madeleine, men ingen av observasjonene har ført til noen gjennombrudd i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere