RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/Reuters

- Ikke regn med at vi kan redde verden

Sist oppdatert:
- Klimaet kan ikke vente, tordner en anerkjent forsker.

I helgen holder eliten innen amerikansk forskning årsmøte i San Fransisco. President John Holdren i USAs vitenskapsorganisasjon AAAS la ingenting i mellom da han møtte pressen under åpningen av årsmøtet.

- Det kan ikke vente. Vi kan ikke gå ut ifra at det vil bli utviklet en teknologisk løsning som vil redde oss fra klimaendringene om 40 år. Det er en veldig farlig holdning, sa Holdren, ifølge den danske avisen Politiken

- Kan være for sent
- Hvis ikke politikere, virksomheter, forbrukere og vitenskapen jobber målrettet sammen for å finne måter å hjelpe kloden vår på, vil oppgaven kanskje bli umulig og skadene uopprettelige om et par generasjoner, sa han.

Holdren er professor ved Harvard-universitetet, og har tidligere vært rådgiver for president Bill Clinton.

AAAS står for American Association for the Avancement of Sciences, og organisasjonen gir blant annet ut det prestisjetunge tidsskriftet Sicence.

Vil ha arvtaker til Kyoto
Denne uken møttes politikere fra flere land i Washington. Disse var også enige om at noe må gjøres. I en resolusjon som ble utformet på møtet, oppfordres verdens ledere til å utarbeide en arvtaker til Kyoto-avtalen i løpet av to år.

Kyotoavtalen skal begrense utslippene av klimagasser. Den ble inngått i 1997 og utløper i 2012. USA har ikke underskrevet avtalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere